Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bobby Lee: Bitcoin SegWit2x was buitengewoon gevaarlijk

Bitcoins mislukte hard fork van 2017, genaamd de SegWit2x, was “extreem gevaarlijk en onverantwoordelijk”, zegt Bobby Lee in een serie tweets.


Buitengewoon gevaarlijk en onverantwoord

Bobby Lee, de mede-oprichter van crypto exchange BTCC, was één van de belangrijkste en eerste ondertekenaars van SegWit2x hard fork. Deze hard fork zou de netwerkcapaciteit van de Bitcoin vergroten door de blokgrootte te verdubbelen tot 2 megabytes. Echter, Lee vertelt nu dat SegWit2x geen goede keuze was.

“2 jaar geleden dacht ik dat SegWit2x de beste weg was voor Bitcoin,” schreef Lee.

Hij vertelde verder:

“Ik ben me inmiddels gaan realiseren dat het buitengewoon gevaarlijk en onverantwoordelijk was om op zoek te gaan naar een omstreden hard fork zonder bescherming toen er geen consensus was. Mea culpa! Bitcoin is de enige echte Bitcoin. ”

De SegWit2x hard fork werd gezien als een poging van sponsoren om invloed te krijgen op de ontwikkeling van de Bitcoin. Dit gaat natuurlijk compleet in tegen het gedecentraliseerde doel die de munt heeft.

Bobby Lee kreeg toen der tijd enorm veel kritiek. Zelfs van zijn eigen broer, Charlie Lee (maker van Litecoin). Charlie noemde het idee van zijn broer “extreem zwak”.


De markt bepaalt wat de echte Bitcoin is

Het idee achter SegWit2x begon tijdens de bull run richting de $20.000 dollar. De transactiekosten waren op dat moment aanzienlijk hoger dan op dit moment en ook de tijd dat er overheen ging voordat de BTC’s verstuurd waren was vele malen langer. Mensen waren ontevreden waarop deze problematische situatie werd opgelost en zeiden dat er een hard fork moest komen. Vanuit hier is de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) ontstaan in augustus 2017.

Bitcoin Cash (BCH) fans beweren vanaf toen dat de altcoin in feite de ‘echte’ Bitcoin is. Echter, Lee vertelt minachtend dat dit onzin is:

“In Bitcoin is er het idee van consensus waar de meerderheid van hash-kracht de echte blockchain bepaalt. Op dezelfde manier beslist onze markt over de echte Bitcoin. Dit is namelijk degene met de meeste marktwaarde, ‘vertelt hij.

Op de vraag of BCH ooit de echte Bitcoin kon worden gaf hij het volgende antwoord:

“Voor mij is het vrij duidelijk dat de markt al heeft besloten.”

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten