Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bookmakers: 60% kans dat Bitcoin dit jaar daalt tot $10K

Na de enorme crash van vorige maand verliezen sommigen het vertrouwen in Bitcoin. Het gaat nu zelfs zo ver dat Amerikaanse bookmakers de kans 8/11 (57,9%) schatten dat de BTC prijs dit jaar zal dalen tot $10.000.


De groeiende angst voor een verdere koersdaling

Zoals we allemaal wel weten veranderen de cijfers van de bookmakers razendsnel, maar zo snel al we nu bij de Bitcoin zien is ongekend. Op 4 april gaf US-Bookies.com namelijk nog een kans van 20% dat Bitcoin terug zou zakken naar $10.000. De enorme verschuiving duidt op een groeiende angst van investeerders.

Sinds oktober 2020 is de BTC koers razendsnel omhoog geschoten. Twee maanden geleden bereikte de koers zelfs even een hoogtepunt van $64.800. De groeiende institutionele acceptatie van Tesla, SkyBridge Capital en MicroStrategy zorgde voor een speculatieve razernij, die nu echter lijkt afgekoeld.

De Bitcoin prijs is teruggezakt en ligt nu weer rond de $35,2k. Dit nadat het vorige maand de grootste crash in zijn twaalfjarig bestaan had ondergaan. Deze crash was grotendeels te danken aan bearish nieuws uit China naast de groeiende bezorgdheid over de impact van Bitcoin op het milieu.

BTC koersverloop in 2021 – Bron: Tradingview

Futures handelaren zijn minder pessimistisch

Opvallend is dat futures-handelaren lang niet zo pessimistisch zijn. Volgens gegevens van Deribit ligt de verwachtte BTC prijs die in december 2021 aflopen rond de $37.000. Dat heeft aan dat futures-handelaren verwachten dat de prijs ongeveer hetzelfde zal blijven.

Wel geven steeds meer analisten aan dat ze niet verwachten dat de BTC prijs spoedig naar de $50.000 zal stijgen. Echter, de Bitcoin heeft al veel vaker iedereen verbaasd en is zeker in staat dat weer te doen.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten