Blockchain,, Trending

Brave Browser test Crypto-fooi voor Twitter-gebruikers

In de test-versie van de Brave browser is een nieuwe functie toegevoegd. Deze functie laat gebruikers fooi geven aan goede tweets met het Brave-Rewards programma. Hierdoor wil het bedrijf content-makers belonen.


Speciale tipknop

Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf ervoor gekozen om een speciale tipknop bij elke tweet te plaatsen. Wanneer gebruikers op deze knop klikken, kunnen zij de auteur een fooi geven. Na het bevestigen van de fooi verschijnt de crypto binnen slechts enkele minuten in het Brave-Rewards programma van de auteur. Zij hoeven verder dus niets te doen.


YouTube

Ook videomakers op het bekende videoplatform YouTube hebben een soortgelijke functie. Zo kunnen gebruikers van de Brave Browser videomakers op YouTube tips geven wanneer ze hun video’s leuk vinden. Via de tipknop bij iedere video kan vervolgens een fooi worden gegeven.


Brave Ads

Eind vorige maand (april) lanceerde Brave hun Brave Ads programma. Met dit programma beloont Brave gebruikers om advertenties te bekijken. Wanneer gebruikers ervoor kiezen om advertenties te bekijken, ontvangen zij 70% van alle advertentie-inkomsten die Brave hier normaliter voor zou krijgen. 30% blijft dan over voor Brave. Gebruikers krijgen uitbetaald in de Basic Attention Token (BAT).