Ethereum Nieuws

Braziliaanse toezichthouder keurt Ethereum ETF goed

Het fonds, dat zal worden verhandeld op de Braziliaanse B3-exchange, maakt gebruik van de bewaardiensten van Gemini.


Ethereum ETF goedgekeurd

De Braziliaanse Comissão de Valores Mobiliários (CVM), de securities-toezichthouder van het land, heeft een Ethereum exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. Dit kondigde QR Capital, de holdingmaatschappij van QR Asset Management, aan.

Het fonds, dat handelt onder de ticker QETH11, zal worden verhandeld op de gerenommeerde B3-exchange van Brazilië. Deze opereert als een regionale exchange en bedient klanten van over de hele wereld. QETH11 zal dezelfde Ether-index gebruiken als die van de CME Group. Ook maakt het gebruik van institutionele bewaringsdiensten die worden geleverd door de Gemini echange.


Een veilige en gereguleerde optie om ETH te kopen

In de aankondiging stelt de uitgever van het fonds het product voor als “een eenvoudige, veilige en gereguleerde optie voor elke belegger om directe blootstelling aan Ethereum te krijgen via hun favoriete makelaardij. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over registraties in exchanges, wallets of privésleutels.” QR Asset Management koopt fysieke ETH-tokens voor het product en belooft een hoog niveau van transparantie en veiligheid voor QETH11-beleggers.

Het goede nieuws van de CVM komt na twee eerdere ETF-goedkeuringen voor cryptocurrency in maart. Eén focust 100% op Bitcoin en de andere focust zich op de 6 grootste crypto’s. Beide worden ook verhandeld op B3. Het product met alleen Bitcoin wordt op dezelfde manier beheerd door QR Asset Management. Het begon eind juni te handelen onder de ticker QBTC11.

Een maand eerder, in februari, gaf de Canadese Ontario Securities Commission groen licht voor ’s werelds eerste fysiek afgewikkelde Bitcoin ETF. Elders, met name in de Verenigde Staten, stellen effectenregelgevers de goedkeuring van crypto-ETF’s nog steeds uit, ondanks de constante vraag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten