Ethereum
Ethereum

Breaking: Ethereum Exchange Aanbod op laagste niveau in 5 jaar tijd

De Ethereum koers is de week goed begonnen en staat weer boven de 2.000 dollar. Dat lijkt ook het gevolg van het geringe aantal Ethereum dat momenteel nog te vinden is op de gecentraliseerde beursplatformen. Op het moment van schrijven is het aantal Ethers op de beurzen namelijk gezakt naar het laagste niveau in 5 jaar tijd.

Is dat voldoende om de Ethereum koers binnen afzienbare tijd naar de 4.000 dollar te laten schieten?

Indrukwekkende trend voor Ethereum

In de bovenstaande grafiek is de indrukwekkende trend voor het aantal Ethereum bij de beurzen te zien. Waar de munt in 2020 nog een piek maakte op deze statistiek, is er nu al jaren sprake van een daling.

Dit lijkt een heel interessant fundament te leggen voor een eventuele volgende bullrun, die er voor Ethereum zou kunnen komen als de Spot Ethereum ETFs in Amerika lanceren.

Waar er op 15 november nog 14,5 miljoen Ethereum bij de gecentraliseerde beurzen stonden, ligt dat getal nu op 14,3 miljoen stuks.

Tegen de huidige koersen van ongeveer 2.000 dollar per Ethereum zijn de 152.583 Ethers die van de beurzen zijn verdwenen ongeveer 305 miljoen dollar waard. De laatste keer dat er zo weinig Ethereum bij de beurzen aanwezig waren was in juli 2018.

Op weg naar een nieuwe all-time high?

Deze statistieken kunnen voor Ethereum zomaar eens het fundament voor een nieuwe all-time high vormen. Vooralsnog ligt het hoogtepunt van de Ethereum koers op het ongelooflijke getal van 4.891 dollar.

Die koers werd in november 2021 neergezet, wat inmiddels dus alweer ruim twee jaar geleden is.

Hoog tijd voor een nieuwe koersopleving van de digitale munt? Je zou zeggen van wel, maar meestal is daar eerst nog een nieuwe Bitcoin halving voor nodig.

Die staat voor april 2024 op het programma, waarna we meestal nog enkele maanden moeten wachten voordat het vuurwerk echt begint. Ditmaal zou het echter zomaar kunnen dat het feest eerder begint, omdat we nu ook nog de troef van de Spot ETFs hebben.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Analist voorspelt: Ethereum ETF kan koers naar $28.000 brengen
Ethereum’s ‘Golden Cross’ suggereert aanzienlijke koersstijging
Voormalig topbankier is extreem bullish over Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december