FTX exchange
Exchange

Breaking: FTX lijkt opnames te hebben hervat

Volgens gegevens van Etherscan lijkt crypto beurs FTX de opnames te hebben hervat. Het hot wallet-adres van de beurs, dat inactief is gebleven nadat FTX op 8 november had aangekondigd dat het alle opnames van gebruikers zou stopzetten, is vanaf 16:50 uur hervat. Blockchain-gegevens laten zien dat meerdere soorten tokens en een groot aantal transacties sindsdien de hot wallet hebben verlaten. Eén gebruiker kon bijvoorbeeld 2,6 miljoen aan ether opnemen, terwijl een andere 1,3 miljoen dollar aan USDC uit de beurs kon halen. De hot wallet heeft op dit moment nog een saldo van 469 miljoen dollar.

Is FTX nog te redden?

Eerder op de dag verklaarde de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, dat FTX ongeveer 16 miljard dollar aan activa in bezit had en de beurs maar 10 miljard dollar aan totale verplichtingen heeft. De beurs heeft echter te kampen met een grote liquiditeitscrisis, aangezien het kapitaal in de oorspronkelijke FTX-token, die FTX gedeeltelijk als onderpand gebruikt, de afgelopen week met meer dan 8 miljard dollar is gedaald. Dit probleem werd verergerd door meer dan 5 miljard dollar aan opnameverzoeken van consumenten op 6 november. Ook de beschuldigingen dat de beurs deposito’s uitleende aan cryptohandelsbedrijf Alameda Research was slecht nieuws.

Sam Bankman-Fried heeft vandaag laten weten dat de problemen zijn schuld zijn. Ook verklaarde hij dat hij probeerde nieuw kapitaal aan te trekken om de situatie op te lossen na een mislukte reddingsoperatie van Binance.

FTX lijkt nu dus mondjesmaat opnames te verwerken maar de meeste gebruikers kunnen hun geld nog steeds niet opnemen. Dit leidde tot speculatie op Twitter dat sommige gebruikers of personeel misschien voorgetrokken worden.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?