Exchange Nieuws

FTX bevestigt dat er $8 miljard nodig is om faillissement te voorkomen

De val van crypto beurs FTX heeft ervoor gezorgd dat de cryptomarkt hard gecrasht is. Even leek de markt zich te herstellen, toen Binance aankondigde de beurs te willen kopen. Gisteren bleek echter dat de schulden van FTX te groot waren en Binance de beurs niet kon redden. Dit veroorzaakte een nieuwe donkerrode dag op de cryptomarkt.

De prijs van Bitcoin daalde voor het eerst sinds november 2020 tot onder de 16 duizend dollar en analisten waarschuwen massaal dat we nog meer pijn kunnen verwachten de komende dagen. Ondanks het dramatische sentiment op de cryptomarkt lijkt er een klein herstel in gang gezet het afgelopen uur. De Bitcoin koers ligt op het moment van schrijven rond de $17.420. Dat is alweer bijna 2 duizend dollar hoger dan het dieptepunt die gisternacht werd bereikt.

BTC koers 10 nov
BTC koers zet herstel in – Bron: Tradingview

FTX heeft 8 miljard dollar nodig

Dat Binance de FTX beurs niet over zal nemen staat vast en of andere bedrijven of investeerders hier zin in hebben is maar de vraag. Bloomberg meldde namelijk dat FTX een kapitaalinjectie van 8 miljard dollar nodig heeft om een faillissement te voorkomen. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, bevestigde dit bedrag.

In de tussentijd heeft Sam Bankman-Fried alle grote investeerders in een telefoongesprek ingelicht over de kwestie, zo vertelt een anonieme bron. De investeerders zijn onder meer BlackRock, Temasek, Sequoia Capital, Circle, Ontario Teachers’ Pension Plan, Paradigm, Tiger Global, SoftBank, Ribbit Capital, Alan Howard, Multicoin Capital en VanEck.

De anonieme bron lekte verder dat de beurs op zoek is naar redding in de vorm van schuld, eigen vermogen of een combinatie van beide. Bankman-Fried zei naar verluidt in het telefoongesprek: “Ik heb het verkl**t”, en dat hij “ongelooflijk, ongelooflijk dankbaar” zou zijn als investeerders hem konden helpen.

Is er nog hoop voor FTX?

Nu de Binance-deal geschiedenis is, lijkt het lot van FTX aan een zijden draadje te hangen. Er zijn echter nog twee kleine sprankjes hoop.

Het eerste sprankje hoop is het Singaporese staatsbedrijf Temasek. Zoals NewsBTC gisteren meldde, zou het bedrijf contact hebben opgenomen met de CEO van FTX om te kijken of de beurs nog te redden valt. De woordvoerder van Temasek liet echter weten dat er op dit moment geen details over de gesprekken bekendgemaakt kunnen worden.

Het tweede sprankje hoop is Justin Sun. De miljardair en oprichter van Tron heeft namelijk wat hoopgevende tweets de lucht in gestuurd. Al lijken deze tweets vooral te gaan over de redding van het kapitaal van Tron-gebruikers.

Al met al acht Newsbit de kans op meer dan 95 procent dat FTX niet gered zal gaan worden. Maar wie weet worden we verrast.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt MVP-voorbereidende licentie van Dubai-regulator
Aandeel Coinbase steeg al met ruim 85 procent in 2023
Coinbase verwacht een grote vraag naar unstaking van ETH met de Shanghai-upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten