Paypal crypto
Stablecoin

Breaking: PayPal lanceert eigen PYUSD stablecoin

Het grote PayPal lanceert met PayPal USD (PYUSD) een eigen aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin. Volgens het persbericht wordt de digitale munt volledig gedekt door daadwerkelijke Amerikaanse dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en vergelijkbare cash-producten en kan PYUSD altijd 1:1 ingewisseld worden voor echte dollars.

PayPal stapt het digitale tijdperk in

Met zijn nieuwe stablecoin stapt PayPal het digitale tijdperk in. “De verschuiving naar digitale valuta vergt een stabiel instrument dat zowel digitaal als verbonden met fiatmunten als de Amerikaanse dollar is”, aldus Dan Schulman, de president en CEO van PayPal in de persverklaring.

De komende weken rolt PayPal USD uit en kunnen gebruikers van het platform de munt gebruiken voor transacties binnen PayPal en naar externe wallets. Verder is het mogelijk om transacties te doen zonder te leunen op gecentraliseerde tussenpersonen.

PayPal gaat zo dus direct de concurrentie aan met Tether en Circle (de uitgever van USDC). Het wordt interessant om te zien of de crypto-wereld straks massaal overstapt op PYUSD, omdat ze partijen als Tether niet voldoende vertrouwen.

Op dit moment heeft Tether nog een market cap van ruim 80 miljard dollar, waardoor dit in potentie een gigantische verschuiving van kapitaal kan veroorzaken. Voor de industrie lijkt het in ieder geval goed dat de concurrentie binnen deze markt toeneemt en dat vertrouwde namen als PayPal ook instappen.

PayPal kiest voor Ethereum

Opvallend genoeg kiest PayPal ervoor om zijn stablecoin op de blockchain van Ethereum te lanceren als ERC-20 token. Dat zou ertoe kunnen leiden dat de transactiekosten voor PYUSD behoorlijk hoog zijn, zeker als mensen ervoor kiezen om de stablecoin van wallet naar wallet te sturen.

Het wordt interessant om te zien of PayPal in de toekomst ook voor andere blockchains zal kiezen om zijn stablecoin op te lanceren. Dat zou voor de transactiekosten in ieder geval een goede keuze kunnen zijn.

PayPal USD wordt uitgegeven door Paxos Trust Company, de partij die eerder ook verantwoordelijk was voor de uitgifte van Binance USD (BUSD); de stablecoin met het merk van Binance. Het is opvallend te noemen dat PayPal dit niet helemaal zelf op zich neemt als miljardenbedrijf.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Stablecoin nieuws

Dreigt Tether zijn koppositie in de stablecoin-markt te verliezen aan USDC?
Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC