Ripple Nieuws

Breaking: Ripple lanceert eerste ODL corridor in Japan

Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, breidt zijn populaire on-demand liquiditeitsdiensten (ODL) in de regio genaamd Azië-Pacific uit. Het bedrijf heeft namelijk de allereerste ODL in Japan aangekondigd.


Goed nieuws uit Japan voor Ripple

Japan is Ripple’s grootste markt voor geldovermakingen en het RippleNet is behoorlijk populair in de regio. De ODL-services spelen een belangrijke rol bij de acceptatie van RippleNet omdat het goedkope en snellere grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt met behulp van XRP-liquiditeit.

De eerste ODL-diensten in Japan zullen worden gebruikt door Ripple’s belangrijkste strategische partner, SBI Remit Co. Dit doet SBI in samenwerking met de betalingsaanbieder Coins.ph. Ripple hoopt dat de eerste implementatie in Japan het gebruik van populaire technologie zal helpen vergroten.

“We zien een enorm potentieel in het gebruik van blockchain-technologie, om niet alleen de manier waarop betalingstransacties worden gedaan te transformeren, maar ook in hoe we ons bedrijf beheren door vastgelopen kapitaal te ontsluiten”, zegt Nobuo Ando, vertegenwoordiger van SBI Remit. “De lancering van ODL in Japan is nog maar het begin en we kijken ernaar uit om door te gaan naar de volgende grens van financiële innovatie, verder dan realtime betalingen alleen in de Filippijnen, maar ook naar andere delen van de regio.”


Een enorme markt

Japan is de thuisbasis van veel immigranten die naar het land kwamen om te werken. Een van de grootste groepen immigranten komen uit de Filippijnen. Deze immigranten sturen elk jaar veel geld terug naar huis via geldtransferdiensten.

Volgens een schatting stuurt de Filippijnse gemeenschap elk jaar meer dan $1,8 miljard terug naar het thuisland. Het verzenden van geld via traditionele methoden kan traag en duur zijn en Ripple hoopt de markt aan te boren met zijn nieuw gelanceerde ODL-services. Ripple hoopt de groeiende overmakingsmarkt te veroveren door samen te werken en zoveel mogelijk cryptoplatforms in de regio in staat te stellen zijn ODL-services over te nemen.

Ripple is dus populairder dan ooit in Azië. Maar in Amerika heeft Ripple aanzienlijk meer problemen. Het bedrijf bevindt zich momenteel namelijk in een rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commisson. Toch weerhoudt de rechtszaak Ripple niet om nieuwe partnerschappen aan te gaan in Azië.

De aankondiging van vandaag heeft de XRP prijs omhoog laten schieten. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,732. Dit terwijl de XRP koers 24 uur geleden nog slechts rond de $0,628 lag. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 15% is gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten