GAM
Altcoin

Terra in gesprek over reddingsoperatie met Zwitserse vermogensbeheerder GAM

Let op, dit gerucht blijkt onwaar te zijn. Newsbit heeft zijn verhaal geüpdatet. Lees hier meer.

De Zwitserse vermogensbeheerder GAM Holding heeft bekendgemaakt dat het in onderhandeling is met Terra-ontwikkelaar Terraform Labs om zijn UST-stablecoin te ondersteunen.

GAM zei dat het mogelijk tussen de $2 miljard en $3 miljard zou kunnen investeren om het overtollige aanbod van UST te vernietigen. GAM is van plan Terra te helpen om de koppeling van de stablecoin met de dollar te herstellen.

Deze update komt te midden van berichten dat Terra op zoek was naar hulp van privékapitaal voor het ondersteunen van de UST-koppeling. Terra zoekt naar verluidt meer dan $ 1,5 miljard. De oprichter van Terra, Do Kwon, zei onlangs ook dat Terra overwoog om van UST een traditionele stablecoin te maken, waarvoor nog veel meer kapitaal nodig is.

Vermogensbeheerder GAM ziet potentie in UST

Vermogensbeheerder GAM zei in een persbericht dat ze Terra’s stablecoin willen steunen omdat de vermogensbeheerder een enorm potentieel ziet in het Terra-ecosysteem. Het bedrijf vertrouwt ook op het algoritmische mechanisme van UST om zijn koppeling te behouden.

“Wanneer gebeurtenissen met een ‘black swan’ invloed hebben op markten, ontstaan er kansen. We zien kansen in de recente activiteit van UST en blijven belofte zien in de bredere strategie van Terra.” Aldus CEO Peter Sanderson.

Vermogensbeheerder GAM is geen kleine speler. Het heeft meer dan $95 miljard aan activa onder beheer. Het is ook beursgenoteerd op de SIX Swiss Exchange.

Terra netwerk is weer stopgezet

Vlak voor de aankondiging van de mogelijke steun van de vermogensbeheerder zette Terra opnieuw zijn blockchain uit. Dit om verdere verliezen te voorkomen. Het was de tweede stop van het netwerk in de afgelopen 12 uur.

Dit, in combinatie met het feit dat Binance de LUNA token van zijn platform verwijderd heeft, heeft de UST token tot een dieptepunt van $0,20 laten zakken.

Terra heeft verschillende maatregelen geschetst om de token te ondersteunen, waaronder het burnen van overtollige UST en het creeeren van meer LUNA-tokens om de koppeling met de dollar te ondersteunen.

Toch zijn de maatregelen tot nu toe niet effectief gebleken. Dit heeft ook geleid tot groeiende kritiek op het project en de oprichter, Kwon. De enige redding lijkt voor nu dan ook het kapitaal van de Zwitserse vermogensbeheerder.

Let op, dit gerucht blijkt onwaar te zijn. Lees hier meer.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?