Bitcoin,

Brengt Bakkt de Bitcoin prijs naar een nieuw hoogtepunt?

Het Bakkt platform is goedgekeurd en vanaf 6 september kunnen klanten geld storten, dit in afwachting van de officiële opening op 23 september.

Vorige keer dat een nieuwe institutionele future lancering live ging, namelijk die van de CBOE in december 2017, crashte de Bitcoin prijs met 85% in de 12 maanden daarna. Is deze keer anders, of kunnen we een nieuwe crash verwachten?


Het Bakkt platform

De CBOE futures kunnen we niet direct vergelijken met de producten van Bakkt. Bij het Bakkt platform worden de future contracten namelijk afgehandeld in Bitcoin, dus niet in contanten. Dit is een zeer groot verschil omdat klanten dus echte Bitcoins ontvangen in plaats van dollars.

De ontwikkeling in de institutionele markt wat betreft cryptocurrencies moet als positief worden beschouwd. Dit omdat beleggers beter toegang krijgen tot de cryptomarkt waardoor de liquiditeit toeneemt.

In de rest van dit artikel bekijken we een aantal belangrijke indicatoren om een beeld te geven hoe de Bitcoin zich op dit moment gedraagt in de aanloop van Bakkt.


De Bitcoin volatiliteit neemt af

Een opvallende indicator is de afnemende volatiliteit. Bitcoin lijkt in een consolidatiepatroon terecht te zijn gekomen met $9000 dollar als ondersteuning en een weerstand op $11.000 dollar.

Wanneer de volatiliteit in deze mate afneemt, is dat meestal een indicator dat de volgende prijsbeweging ene explosieve zal zijn.

 
BTC volatiliteit

Hash rate stijgt tot nieuwe hoogtepunten

Zoals we al in eerdere berichten aan hebben gegeven ligt de hashrate enorm hoog. De toenemende hashrate is een teken van vertrouwen in het netwerk en interesse in de Bitcoin.

De Bitcoin hashrate is dit jaar flink gestegen, mede doordat er steeds meer miners bijkomen die BTC minen. De stijgende hashrate is dus een belangrijke indicator om te bepalen hoe gezond het BTC netwerk is.

 
Bitcoin hashrate

Er komt een enorme beweging aan

De afgelopen week was een week waarin het lastig was voor traders om winst te maken. Er was een laag volume en het koersverloop was schokkerig. Toch voorspellen de bovenstaande indicatoren dat er spoedig een periode aankomt waarin goed getrade kan worden. Verwacht wordt dat eind september een enorme prijsbeweging plaats zal vinden.

Er zijn twee scenario’s waar je rekening mee kunt houden als crypto trader. Beide scenario’s worden hieronder kort toegelicht.


Bearish scenario

Het bearish scenario is gemakkelijk te beschrijven. De dalende trend van deze maand zal doorzetten. Als de bulls de BTC prijs niet tot boven de $9900 dollar kunnen laten stijgen lijkt een flinke crash een logisch gevolg. De prijs zal waarschijnlijk terugvallen tot de $9000 dollar ondersteuning. Als deze ondersteuning doorbroken is zal een verdere prijsdaling tot $8300 en later tot $7500 dollar mogelijk zijn.


Bullish scenario

Er is ook een positief scenario te schetsen. De fundamentals zijn een sterke reden voor een positief koersverloop van de munt.

Als BTC de $9900 dollar grens naar boven weet te doorbreken dan kunnen we spreken van een trendomkering. Dit zorgt ervoor dat de Bitcoin prijs zal kunnen stijgen tot $10.200 en vervolgens tot $11.000 dollar. Beide punten zien sterke orderblocks.


Advies

Het Bitcoin netwerk is sterker dan ooit te voren en door het Bakkt netwerk worden steeds meer institutionele instellingen verleid tot het investeren in cryptocurrencies. Op lange termijn lijkt het dus wel goed te zitten met de grootste digitale valuta ter wereld.

Echter, op korte termijn is het een ander verhaal. De kans is vrij groot dat we de dalende trend van de afgelopen maand doorzetten. Let dus op met het traden van crypto’s deze maand. Zet dus alleen trades met een hoge risk/reward.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?