Bitcoin

BTC-adressen met positief saldo bereiken hoogste punt ooit met 40 miljoen

On-chain-statistieken tot en met februari hebben een positief sentiment voor Bitcoin (BTC) gesuggereerd. Het aantal adressen met een niet-nul-saldo van BTC bereikten onlangs een recordhoogte.


Meer dan 800.000 adressen hebben ten minste 1 BTC

Bovendien houden die wallet met een positief BTC-saldo hun coins steeds langer vast. De hoeveelheid circulerend BTC-aanbod dat voor het laatst tussen drie en vijf jaar geleden is verplaatst, bereikte een vierjarig hoogtepunt van iets meer dan 2,8 miljoen coins, volgens gegevens van het on-chain analysebedrijf Glassnode.

Het aantal adressen met een positief saldo, nam in 2019 en 2020 sterk. Dit duurde tot medio 2021, toen de groei op ongeveer 35 miljoen adressen leek af te vlakken. De groei in deze statistiek is echter sterk gestegen sinds het begin van 2022. Volgens Glassnode heeft dit geleid tot een nieuwe ATH van 40.276.163.

De plotselinge piek in het BTC-aanbod die drie tot vijf jaar geleden voor het laatst actief was, valt samen met de piek van de laatste uitgebreide bullmarkt begin 2018.

Van de adressen met een niet-nul-saldo, meldde Glassnode dat 817.445 van hen ten minste één hele BTC hebben. Dit is een hoogtepunt van 10 maanden op 28 februari.

De dynamiek aan de aanbodzijde in Bitcoin heeft de afgelopen maand verschillende statistieken opgeleverd. FSInsight meldde op 9 februari dat 75% van het circulerende BTC-aanbod illiquide was omdat het gedurende een langere periode niet was verplaatst. Het rapport van het financiële onderzoeksbureau beschreef de situatie als een “kruitvat” dat op ontploffen staat zodra een matige hoeveelheid BTC op de markt wordt gekocht.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bitcoin tegen bevroren activa

Politieke turbulentie in Canada en Oekraïne in februari heeft ook meer licht geworpen op Bitcoins vermogen om censuurbestendig te blijven. Sommige Canadezen hebben Bitcoin geadopteerd om te voorkomen dat hun geld wordt bevroren. Ondertussen accepteert de Oekraïense regering nu BTC-donaties nu de spanningen in de regio escaleren.

BTC handelt momenteel op ruim $38.300, een daling van ongeveer 40% ten opzichte van 10 november, ATH van $69.000 volgens CoinGecko.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?