Newsbit

Mining Bitcoin (BTC)

BTC Miner stuit op $8 miljoen stash uit 2010

Mining Bitcoin (BTC)

Een Bitcoin (BTC)-miner als hobbyist heeft een oude BTC-wallet teruggevonden. Naar verluidt stonden er circa 1.000 Bitcoins op deze wallet, naast vele Bitcoin-forks.


Terug na lange pauze

Op Bitcointalk werd een thread aangemaakt door een zelfbenoemde ‘newbie’ die na een lange pauze weer terugkeerde naar crypto. In deze thread vroeg de ‘newbie’ om advies over toegang tot een oude voorraad Bitcoins.


Minen met GPU

De gebruiker, die op het forum onder de naam ‘whoamisoon’ actief is, gaf aan dat hij lang geleden een aantal Bitcoins had gemined met behulp van een GPU. Dit deed hij destijds puur voor de hobby. Onlangs is hij het wallet-bestand hiervan teruggevonden op een USB-stick.

Vervolgens vroeg de oud-hobbyist naar advies over de beste wijze om de gevonden Bitcoins te verkopen, of hij dezelfde hoeveelheid Bitcoin Cash (BCH) in zijn wallet zou hebben en hoe hij deze BCH kon verkopen.

Toen de gebruiker werd verteld dat er inmiddels een groot aantal Bitcoin-munten zijn waar hij ook toegang tot heeft werd hij aangenaam verrast.

“Ik wist niet dat er zoveel forks waren! Geweldig! Hou hiervan!”, aldus de oud-hobbyist.


1.000 Bitcoins

Op dezelfde dag nog werden 1.000 Bitcoins die in 2010 waren gedolven verplaatst tussen wallets. Hierdoor leek het erop dat de hobbyist actief was en met succes zijn Bitcoins had verplaatst. De munten gingen richting de populaire crypto-exchange Coinbase.

Later kwam de oud-hobbyist nog eens terug naar de thread om iedereen te bedanken die hem had geholpen bij het realiseren van de verkoop van zijn BTC. “Bedankt voor alle suggesties. Over het algemeen was het een geweldig rendement en het beste welkom dat je kunt krijgen! Ga zo door; ik zie dat het ook anderen helpt die in mijn schoenen staan.”, aldus de oud-hobbyist.

Hierdoor lijkt het erop dat hij zijn Bitcoins heeft weten te verkopen voor de crash, wat betekent dat de prijs van 1 BTC tussen de $7.500 en de $8.000 zou hebben gelegen. Naast Bitcoins had de oud-hobbyist ook nog BCH en BSV-tokens. Deze zouden naar verluidt gezamenlijk circa $500.000 waard zijn. Al met al een mooie tergvondst!


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top