Ethereum (ETH) Logo
Ethereum

Bull-seizoen voor altcoins komt eraan, zo stelt Jason Pizzino

De populaire analist Jason Pizzino zegt dat er een bullish-seizoen voor altcoins aankomt en dat het echte vuurwerk nog moet beginnen, ook al zijn sommige munten al behoorlijk aan het stijgen. In een nieuwe strategie-sessie zegt Pizzino dat, gebaseerd op de geschiedenis, het echte altcoin-seizoen rond oktober 2024 moet beginnen.

Hij baseert zijn voorspelling op eerder marktcyclussen die allemaal centreerden rondom de halving van Bitcoin, die iedere vier jaar voorkomt en voor april 2024 op de planning staat.

Niet het altcoin-seizoen waar iedereen op hoopte

“Dit is niet het altcoin-seizoen waar iedereen op hoopte. Maar er staan nog steeds behoorlijke rendementen op de kaart. Al suggereert deze Bitcoin grafiek dat er een gigantische altcoin-seizoen aankomt en dat de grootste stijgingen nog moeten komen.

Dit is in principe de voorwedstrijd van de gigantische explosies die we nog niet hebben gezien in de markt”, aldus Pizzino.

Gekeken naar de grafiek van Pizzino zegt hij dat de bullmarkten van Bitcoin meestal ongeveer drie jaar duren, waarbij de eerste 18 maanden leiden tot stijgingen die de opwaartse trend bevestigen, gevolgd door 18 maanden van gigantische stijgingen.

Pizzino geeft aan dat het bullish-seizoen voor de altcoins in de tweede helft begint, enkele maanden na de halving.

Ethereum als voorbeeld

Als voorbeeld voor zijn voorspelling kijkt Pizzino naar Ethereum, dat in oktober 2016 en oktober 2020, allebei halving-jaren voor Bitcoin, ook stijgingen doormaakte, gevolgd door een gigantische koersexplosie in het seizoen van de altcoins.

“Wat Ethereum betreft kunnen we hier naar twee cyclussen kijken.

Het Ethereum van de laatste cyclus, van oktober 2020, steeg met 1.300 procent. Maar de stijging in de oktober-periode bedroeg ongeveer 277 procent.

In oktober 2016 ging het initieel om 2.200 procent en tijdens de daadwerkelijke run was er een stijging van 14.000 procent”, zo spreekt een overtuigende Pizzino.

Als hij gelijk krijgt, dan kunnen we ons dus opmaken voor een gigantische bullrun de komende periode.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

IOTA lanceert $100 miljoen stichting voor uitbreiding in Midden-Oosten
Is deze memecoin de opvolger van PEPE en Shiba Inu?
Crypto handelaar is zéér bullish over Solana en Chainlink
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen