Burn
Shiba inu

Burn rate Shiba Inu netwerk stijgt met 160%

Het verbrandingsmechanisme op het Shiba Inu (SHIB) netwerk draait volle uren. In de afgelopen 24 uur is de zogeheten burn rate met ruim 160% toegenomen.

Dit wijst op een toename in het aantal SHIB tokens dat wordt verbrand en dus uit de circulatie wordt gehaald. Het proces van tokens verbranden wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de koers van Shiba Inu, omdat het de populaire memecoin schaarser maakt, wat in theorie de waarde ervan kan verhogen.

16 miljoen aan Shiba Inu tokens verbrand

Binnen een periode van 24 uur zijn meer dan 16,21 miljoen SHIB tokens verbrand, wat een stijging van bijna 163% betekent in vergelijking met de voorgaande dag. Deze tokens zijn in negen transacties naar zogenaamde escrow blockchain-adressen gestuurd.

Dit zijn speciale wallets die tokens kunnen ontvangen maar niet kunnen versturen, waardoor deze munten effectief onbereikbaar worden voor beleggers. Hoewel het aantal van 16 miljoen SHIB tokens aanzienlijk lijkt, is de marktwaarde ervan relatief bescheiden, namelijk ongeveer $470.

In slechts 24 uur tijd hebben we een toename van bijna 163% gezien in de verbranding van SHIB tokens, met meer dan 16,21 miljoen stuks die uit circulatie zijn gehaald. Deze tokens zijn via negen verschillende transacties overgebracht naar zogenaamde escrow blockchain-adressen. Deze unieke wallets kunnen wel tokens ontvangen, maar geen tokens verzenden, wat betekent dat deze munten voorgoed onbereikbaar zijn voor beleggers.

Hoewel 16 miljoen een grote hoeveelheid shiba inu tokens betreft valt de dagwaarde ervan relatief mee, het betreft ongeveer $470 aan SHIB munten.

SHIB koers stijgt

Terwijl de burn rate op het Shiba Inu netwerk toeneemt, registreert de munt ook een toename in prijs. In de afgelopen 24 uur is de altcoin met 2,5% in waarde gestegen tot een huidige koers van $0,000029. Daarmee lijkt de populaire memecoin op weg te zijn om een poging te wagen de belangrijke weerstand van $0,00003 te doorbreken. Eind maart maakte de altcoin al een eerdere poging om de prijsgrens te doorbreken maar de poging was tevergeefs. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Crypto-analist voorspelt: Shiba Inu klaar voor 60% prijsstijging
ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?