Bitcoin

‘Buy the dip’ Google-zoekopdrachten gaan door het dak

Zelfs als er binnen 24 uur $26 miljard verloren gaat, is er een positieve kant te vinden. Google-zoekopdrachten voor ‘buy the dip’ gaan namelijk door het dak.


‘Buy the dip’ zoekopdrachten schieten omhoog

Aandelenmarkten zijn in vrije val, zowel de aandelenmarkt in Londen, Amsterdam en Frankfurt zijn vandaag enorm gedaald. De oliemarkten zagen hun grootste eendaagse daling in drie decennia. En de cryptomarkt heeft een verlies van $26 miljard in 24 uur geleden.

Er is echter één ding dat sterk stijgt – en dat is het aantal mensen dat opzoek is om ‘de dip te kopen’. De zoekopdrachten op Google hiernaar schiet parabolisch omhoog.

Als je terugkijkt op de afgelopen vijf jaar, zie je een enorme interesse in het kopen van de dip te midden van het wereldwijde bloedbad.

buy the dip

Wat is ‘buy the dip’?

Even een opfriscursus; ‘buy the dip’  is een typische tip dat betekent dat je, na een scherpe prijsdaling, een munt moet kopen. Hoe je precies weet wanneer de dip het dieptepunt bereikt, is echter een andere vraag.

Veel handelaren roepen ‘buy the dip’ als ze denken de investering, onlangs de koersdaling, bezig is aan uptrend op lange termijn. Echter, dit lijkt alles behalve het geval te zijn als het gaat om wereldwijde aandelenmarkten.


Bullmarkt

De meeste analisten zijn van mening dat het ergste nog moet komen, omdat de combinatie van angst voor coronavirus diepere verliezen kan veroorzaken. Dat zou echter niet het geval moeten zijn met Bitcoin.

Nu de Bitcoin Halving nadert, hebben veel analisten al bevestigd dat de grootste cryptocurrency al stevig terug is in een bullmarkt.

Bovendien hebben sommige handelaren die technische analyse gebruiken erop gewezen dat de cryptomarkt zich voorbereid op een “volgende grote stijging”. De vraag is alleen of we de grootste dip al hebben gehad.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist slaat alarm: Bitcoin koers toont Gigantisch signaal van zwakte
Cruciale week voor Bitcoin is begonnen
Bitcoin whale brengt na 10 jaar $61 miljoen aan BTC in beweging
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?