Ripple

Ripple & Ethereum koers Crashen met 10%

Er wordt veel gespeculeerd over de precieze reden van de crypto crash van vandaag. Sommige analisten vertellen dat de cryptomarkt naar beneden getrokken wordt door de traditionele aandelenmarkt. Anderen zeggen dat de crash veroorzaakt wordt door verkoopdruk vanuit de PlusToken scam. Wij achten de kans groot dat beide factoren invloed hebben gehad op de donkerrode cijfers. In dit bericht laten we zien hoe de Ripple en de Ethereum koersen ervoor staan.


Ethereum koers daalt tot $200

De prijs van 1 Ether token is vandaag gedaald tot de $200 grens. Dit terwijl de ETH koers zaterdag avond nog rond de $250,00 lag. De Ethereum prijs is dus in minder dag twee dagen tijd met zo’n 20% gedaald.

Het lijkt er nu op dat ETH een belangrijke ondersteuning heeft gevonden op de psychologische $200 grens. Rond dit niveau ligt er, volgens de analisten van Yieldt, steun vanuit tweetal hoogtepunten die in oktober 2019 werden behaald. Verwacht wordt dat deze ondersteuning vrij sterk is. Echter, als Bitcoin blijft verliezen zal ook Ethereum verder naar onder zakken. ETH zou dan terug kunnen zakken tot de ondersteuning rond de $184,00.

Aan de andere kant, als er een herstel plaats gaat vinden in de cryptomarkt, verwachten we dat Ethereum voorop zal lopen. De munt presteert de laatste tijd uitermate goed. Ook bleek uit een recent onderzoek van Binance dat er steeds meer interesse is in Ether. Het totale maandelijkse handelsvolume steeg met 158,6%. Ook het totale spotvolume steeg met 69% vergeleken met januari. Fundamenteel lijkt het dus wel goed te zitten met de grootste altcoin. Nu moet de cryptomarkt nog aantrekken.

Belangrijke niveaus:

  • Grote ondersteuning: $184,00
  • Grote weerstand: $224,00
 

Ripple koers daalt met 10%

Ook de Ripple koers is vandaag flink gedaald. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,209 dollar. Dat is ongeveer 10,5% lager dan een dag geleden.

Ripple zakt daarmee vandaag door haar sterke ondersteuningsniveau van $0,21 dit gebeurde vandaag voor de eerste keer sinds januari. Wil XRP weer stijgen, dan is het belangrijk dat de munt de $0,214 weerstand doorbreekt. Vervolgens zou het eerste grote weerstandsniveau op $0,2276 moeten worden doorbroken.

Het zou een slecht teken zijn als de XRP koers niet snel herstelt tot boven de $0,214. Wanneer het herstel uitblijft is de kans groot dat XRP verder terugvalt. Een terugval richting de $0,2005 en vervolgens richting de $0,1912 lijkt dan mogelijk.

Belangrijke niveaus:

  • Grote ondersteuning: $0,1912
  • Grote weerstand: $0,2276

Newsbit vraagt uw hulp

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!