Altcoin

Binance rapport: Altcoin seizoen kan snel aanbreken

De onderzoeksafdeling van Binance suggereert dat er mogelijk snel een zogenaamde altcoin seizoen (altseason) aan kan breken.


Mogelijk grote belangstelling voor altcoins

Binance Research, de onderzoeksafdeling van de belangrijkste cryptocurrency-exchange Binance, publiceerde op 6 maart een rapport waarin werd gesuggereerd dat de altcoin-markt flink kan gaan opleven.

De dominantie van het Bitcoin-handelsvolume daalde van 40% tot 27% in februari, wat de onderzoekers erkennen als één van de grootste 1 maandelijkse veranderingen ooit. De onderzoekers suggereren:

“Als deze trend zich zou doorzetten, zou dit een grotere belangstelling voor altcoins betekenen.”


Steeds meer interesse voor Ethereum

Wat opvalt is dat vooral de interesse naar Ethereum (ETH) sterk toe is genomen. Het totale maandelijkse handelsvolume steeg met 158,6%. Ook het totale spotvolume steeg met 69% vergeleken met januari. Over het algemeen was februari een maand van grote volatiliteit voor de cryptocurrency-markt.

Investeerders lijken hernieuwde belangstelling te hebben voor de grootste altcoin. Dit komt waarschijnlijk omdat er de afgelopen tijd veel goed nieuws verschijnt over de munt. Het nieuwe netwerk, Ethereum 2.0, maakt grote stappen. Ook zien we de DeFi markt enorm groeien. Ook dit is zeer positief voor Ethereum.

Maar niet alleen kleine investeerders lijken weer geïnteresseerd te zijn in de munt. Onlangs schreef Newsbit een bericht waarin blijkt dat Ethereum whales steeds meer tokens lijken te accumuleren. De 100 grootste wallets hebben nu bijna 25% van alle Ethers in handen.

 

Newsbit vraagt uw mening

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!