bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin Crash komt door 13K BTC Plustoken Scam

De Bitcoin koers is plotseling flink gecrasht. Dit als gevolg van een nieuwe gigantische verkoop van het PlusToken piramidespel. Mede hierdoor verloor BTC de steun op de $8.000.

Volgens verschillende bekende analisten proberen de deelnemers van de scam van $2,9 miljard dollar opnieuw hun Bitcoins te verkopen.



“PlusToken scam zit achter Bitcoin crash”

Ergo, het Twitter-account dat de activiteit van PlusToken nauwlettend volgt, schat de betrokken middelen op ongeveer 13.000 BTC, ter waarde van ongeveer 210 miljoen dollar.

Dit keer zijn de Bitcoins vermengt (gemixt) met andere BTC transacties om hun traceerbaarheid te verbergen. Wel zijn er twee ‘feeder adressen‘ geïdentificeerd. Volgens de analist is het 100% zeker dat de gestolen Bitcoins verkocht worden. Hij zei:

“Ik heb hier maanden over gedacht en getheoretiseerd en ik zie geen enkele scenario waarin de munten niet worden verkocht, althans tot op zekere hoogte.”

Wel voegt het Twitter account toe dat de verkopen nu veel langzamer plaatsvinden. Er worden niet meer enorm veel tokens tegelijk gedumpt, wat wel gebeurde in augustus van vorig jaar.


Enorme neerwaartse druk

De enorme verkopen van PlusToken lijkt Bitcoin nog steeds in zijn greep te hebben. Ook tijdens eerdere periode zorgen de verkopen voor een enorme neerwaartse druk.

“Ze smijten de markt dicht met verkooporders. In wezen hebben we een gigantische whale die wordt gelost na elke beweging “, zei analist Kevin Svenson zondag.

Bitcoin heeft in 24 uur tijd meer dan 9,5% van haar waarde verloren. En de grootste cryptomunt sleurt alle altcoins met zich mee naar onder. Zo verliest Ethereum 10,5%, Ripple 9,4% en Bitcoin Cash 13,05%.


Help Newsbit met een aantal simpele vragen

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!

Bitcoin nieuws

Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten