Alpine Canada
Regulatie

Canada voltooid test betalen belasting met cryptocurrency succesvol

In Innisfil, Canada, kunnen inwoners hun onroerendgoedbelasting vanaf heden betalen met cryptocurrencies. Hiermee is het de eerste stad in Canada die cryptocurrency-betalingen accepteert.


Bitcoin (BTC) gebruiken voor onroerendgoedbelasting

Het betalen van onroerendgoedbelasting wordt momenteel door de Canadese stad getest gedurende een periode van 1 jaar. Gedurende deze periode kan uitsluitend Bitcoin (BTC) worden gebruikt om betalingen mee te verrichten.


Coinberry

Om de crypto-betalingen te kunnen verwerken, is Innisfil een samenwerking aangegaan met Coinberry. Dit is een betalingsverwerker dat zich heeft gespecialiseerd in cryptocurrencies. Op deze manier worden de betaalde Bitcoins omgezet in Canadese Dollars. Het gebruik van Bitcoin is echter ‘slechts’ een test: wanneer dit goed bevalt zullen er meerdere cryptocurrencies worden toegevoegd. Zo zou er worden gedacht om Ripple (XRP), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) op een later tijdstip toe te voegen.


Cryptocurrency groeit in gebruik en in populariteit

De burgemeester van de stad, met zo’n 36.000 inwoners, is er trots op is om de eerste aanbieder in Canada te zijn van deze nieuwe betaalmogelijkheid. Volgens de burgemeester zien zij dat cryptocurrency enorm stijg in gebruik en in populariteit, waardoor het toevoegen van deze betaalmogelijkheid een logische stap was.


Crypto-adoptie wordt steeds groter

In Canada is Innisfil de eerste stad die crypto-betalingen voor belasting accepteert. Echter zijn zij niet de eerste wereldwijd. Zo heeft de Amerikaanse staat Ontario eerder al belastingbetalingen geaccepteerd. Hiernaast liet de Californische staat weten dat het ook bezig was met zo’n dergelijk plan en zijn ze in Zuid-Afrika hier ook mee bezig. Hieruit blijkt dat, alhoewel het nog een lange weg te gaan heeft, crypto steeds meer geadopteerd wordt.