Dubai City Skyscrapers
Blockchain

Canadian University Dubai komt snel terug op het accepteren van crypto via Binance Pay

Binnen 24 uur nadat de Canadian University Dubai (CUD) haar samenwerking met Binance Pay aankondigde om cursusgelden in cryptocurrencies te accepteren, werd de opwinding over dit kortstondige initiatief naar verluidt gedempt door een technische belemmering.

Samenwerking CUD en Binance

De Canadian University Dubai is een privé-universiteit in Dubai en had plannen om studenten de mogelijkheid te geven om hun collegegeld en cursusgeld in cryptocurrencies te betalen. Dit initiatief zou zowel binnenlandse als internationale studenten toegang bieden tot het Canadese curriculum in Dubai, waardoor het voor studenten met verschillende achtergronden gemakkelijker zou zijn om deel te nemen aan het onderwijs. Via Twitter werd de mededeling nog eens bevestigd.

https://twitter.com/CUDUAE/status/1623960263450918912

Binance Pay is op zijn beurt een betalingsgateway-service die is gelanceerd door de populaire crypto-exchange Binance en stelt gebruikers in staat om eenvoudig ondersteuning voor cryptocurrency-betalingen te integreren. Volgens de eerste aankondiging van de universiteit heeft het Binance-partnerschap de instelling in staat gesteld zich aan te passen aan de veranderende digitale betalingsruimte. Ook Binance maakte de samenwerking in eerste instantie via Twitter bekend.

https://twitter.com/binance/status/1623575349698129921

Ruim 1.800 studenten

Binance Pay biedt ondersteuning voor meer dan 200 cryptocurrencies, waaronder onder andere Bitcoin, Dogecoin en Ethereum. Het platform rekent ook geen transactiekosten. Op 7 februari hield Binance een workshop en informatiesessie over cryptocurrency voor de Canadian University Dubai, waar studenten de basisprincipes van blockchain, crypto, Web3 en de Metaverse konden leren.

De CUD is inmiddels de ‘thuisbasis’ geworden voor meer dan 1.800 studenten, zowel binnenlands als internationaal. Jaarlijks betalen de studenten gemiddeld zo’n $18.000/€17.000 aan collegegelden.

Alhoewel er nu enkele technische problemen gevonden zijn, wordt wel verwacht dat de nieuwe optie relatief snel zal worden toegevoegd. Hierdoor is er wel enige vertraging voor betaling met crypto’s bij CUD. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe betaalmethode zal worden toegevoegd, er is geen deadline gegeven.

Blockchain nieuws

Team Liquid lanceert toernooiserie met Community Gaming voor Onchain Summer 2024
Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen