Cardano, ADA
Cardano

Cardano (ADA) in de lift: Groei en vernieuwing trekken aandacht

Ontwikkelaars van het Cardano (ADA) netwerk zijn actief bezig met het voortdurend verbeteren van het project. Input Output Hong Kong (IOHK), de belangrijkste ontwikkelaar van dit blockchainnetwerk, heeft in een recente aankondiging verdere verbeteringen belicht.

Bovendien heeft het bedrijf cijfers gepubliceerd over de groei en adoptie van Cardano. Uit deze gegevens blijkt een toenemend gebruik van het netwerk, alsook een aanzienlijk aantal projecten die momenteel in ontwikkeling zijn op het Cardano-platform.

Ontwikkeling op het Cardano netwerk

Een van de grootste aanpassingen die zijn gemaakt op het Cardano netwerk betreft de verbetering van de werking van smart contracts op het project.

Daarnaast heeft het Mithril team updates gedeeld over hun inspanningen om de schaalbaarheid van het Cardano-netwerk te vergroten. Deze inspanningen zijn gericht op het verhogen van het aantal transacties dat ADA kan verwerken, en op het versnellen van deze transactieverwerking.

Dit is cruciaal voor Cardano’s ambitie om een sterkere concurrentiepositie te verkrijgen tegenover andere smart contract-platformen, zoals Solana (SOL) en Ethereum (ETH), door een snellere en efficiëntere service te bieden.

Groei van DeFi op ADA

Terwijl het Cardano-netwerk zich snel ontwikkelt, is er ook een opmerkelijke toename in het gebruik ervan. Data van DeFiLlama toont aan dat het gebruik van Decentralized Finance (DeFi)-functies binnen het netwerk aanzienlijk groeit. Sinds januari is de Total Value Locked (TVL), een belangrijke maatstaf voor de waarde die in DeFi-contracten is opgeslagen, gestegen van 19 miljoen ADA naar 22,3 miljoen ADA, wat neerkomt op een groei van 17%.

Het ontwikkelteam van Cardano heeft ook cijfers vrijgegeven over het volume van transacties die het netwerk heeft verwerkt. Tot nu toe heeft het netwerk bijna 90 miljoen transacties over zijn gehele bestaan afgehandeld. Daarnaast wijst het grote aantal projecten dat momenteel in ontwikkeling is, op een toekomst vol nieuwe functies en alternatieve munten op het Cardano-netwerk. Er zijn momenteel 1.346 projecten in de maak, met daarnaast 163 projecten die al gelanceerd zijn, wat wijst op een levendig en groeiend ecosysteem.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Volgens oprichter Hoskinson is Cardano een must-have voor iedereen
Crypto experts voorspellen Cardano koers van $3,50 in 2030
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving