Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano (ADA) integreert Shelley Hard fork – Prijs +10%

Tot grote opwinding van het team en investeerders heeft Cardano het Shelley-netwerk met succes van start laten gaan. De CEO van Cardano, genaamd Charles Hoskinson deelde het nieuws op Twitter.


Een testtijd van 5 dagen

De upgrade heeft een testtijd van vijf dagen, gedurende welke het team tot maandag kans heeft om de update af te breken. In het weekend zullen Cardano-ontwikkelaars en het QA-team een sessie van 72 uur houden om de prestaties van de update uitvoerig te testen aan de hand van hun pre-lanceringschecklist.

“Mocht er geen fout ontdekt worden, dan zal de update worden goedgekeurd en zal de fork zonder vertraging of onderbreking plaatsvinden op de 29e.” Elke indicatie die we hebben is dat de lucht blauw is, het weer goed is en we aftellen nu naar de lancering. “

Volgens de officiële aankondiging hiervan is de update ontworpen om te werken als een stemsysteem om tegemoet te komen aan de “toekomstige on-chain governance-benadering van Voltaire”.


De laatste van Cardano’s gigantische updates

Charles Hoskinson zei ook dat deze update waarschijnlijk de laatste van Cardano’s “gigantische updates” zal zijn. De volgende fase luidt een tijdperk in van subtielere implementaties zoals native assets, overlay protocollen voor smart contracten en nieuwe mogelijkheden.

De eerste functie van de update is het implementeren van een fundamentele wijziging in de codebase van Byron en deze te migreren naar Shelley, die op zijn beurt de combinatie van hardforks zal initiëren om de Shelley hardfork in te zetten.

De tweede stap omvat de goedkeuring van de eerste stap en kleine aanpassingen aan het oorspronkelijke voorstel, waarna het groene licht voor de hardfork zal beginnen. Het Cardano-team heeft vertrouwen in de voortgang tot nu toe, maar ze zijn niet bang om het proces uit te stellen of af te breken als ze een grote wegversperring tegenkomen.

“Als we in het weekend problemen tegenkomen waarvan we denken dat we meer tijd nodig hebben om dit aan te pakken zullen we niet bang zijn om de ‘opstart volgorde’ te onderbreken, te hergroeperen, te repareren en opnieuw te implementeren in het volgende tijdperk ”


Volledig gedecentraliseerd

De CEO van Cardano vertelt dat deze update een belangrijke mijlpaal zal betekenen op de weg van Cardano om volledig gedecentraliseerd te zijn.

“Cardano begon in 2015 als een droom. We wilden iets bouwen dat de beloften van Bitcoin in 2009 kon waarmaken, niet als een experiment maar als een systeem dat in de loop van de tijd zou kunnen evolueren om aan de behoeften van miljarden mensen te voldoen en die miljarden mensen een economische macht te geven. ”

Met de succesvolle implementatie van de update zal Cardano overgaan naar een zelf evoluerende gedecentraliseerde operatie.


Cardano (ADA) koers stijgt met 10 procent

De Cardano koers is flink gestegen na de aankondiging. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $0,1362. Dat is ongeveer 10 procent hoger dan een dag geleden.

Cardano koers stijgt – Bron: CoinMarketCap

De totale marktwaarde van Cardano ligt door de stijging op $3,556 miljard. Hiermee staat ADA op plek 6 van meest waardevolle munten.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten