Altcoin, Cardano

Cardano (ADA) kan spoedig prijs van $1,50 bereiken

Ethereums grootste rivaal, Cardano is bezig aan een geweldige opmars. De ADA token steeg in de afgelopen week namelijk van een dieptepunt van $0,95 naar een hoogtepunt van $1,45 vandaag. Dat is een prijsstijging van 52 procent.

De prijs is op het moment van schrijven iets teruggezakt naar de $1,35 – $1,44 range maar lijkt spoedig een gooi naar de $1,50 grens te kunnen doen.


Cardano (ADA) kan gooi doen naar $1,50

De prijsstijging van ADA is te wijten aan het feit dat Coinbase Pro eergisteren naar buiten bracht dat het de munt toegevoegd heeft aan zijn platform. Ook de hype rondom NFT’s komt Cardano ten goede.

Als we de grafiek van de munt erbij pakken is te zien dat ook de technische gegevens er goed voor staan. Zo is ADA uit een descending triangle gebroken wat een bullish teken is.

ADA doorbreekt falling wedge patroon – Bron: Tradingview

Doorgaans leidt zo’n doorbraak van een falling wedge-patroon tot een prijsstijging die ongeveer even groot is als de afstand tussen de bovenste en onderste trendlijn van de structuur. In het geval van ADA bedraagt de lengte ongeveer $0,47. Als je die $0,47 toevoegt aan het niveau vanaf waar de munt de driehoek heeft doorbroken is $1,50 een mooi prijsdoel.


Risico op een terugval

Aan de andere kant is de RSI van ADA op de vier-uurs grafiek het overboughtgebied binnengegaan. Dat vergroot de kans dat de prijs zal corrigeren om koopsentimenten op korte termijn te neutraliseren. Mocht er een correctie optreden, dan riskeert Cardano een correctie naar het ondersteuningsgebied van $1,26 – $1,29.