Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano (ADA) toegevoegd aan Coinbase Pro en Bloomberg Terminal

De crypto valuta Cardano (ADA) wordt toegevoegd aan het professionele handelsplatform Coinbase en van Bloomberg en wordt daarmee bloot gesteld aan een reeks potentiële investeerders.


Coinbase voegt ADA toe

Cardano is dus toegevoegd aan de Bloomberg Terminal en Coinbase Pro. Beide zijn platformen die worden gebruikt door professionele handelaren. Door deze toevoeging wordt ADA blootgesteld aan een nieuwe golf van potentiële investeerders.

Cardano is een blockchain die de native token genaamd ADA gebruikt. Toen het nieuws gisteren voor het eerst naar buiten kwam reageerde de koers nog niet erg positief. Vandaag zien we de Cardano prijs echter omhoog schieten. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $1,20. Dit terwijl de prijs gisteren nog rond de $1,02 lag. Dat betekent dat de koers plotseling met meer dan 16% is gestegen.

Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door het feit dat Coinbase zojuist heeft aangekondigd de munt toe te voegen aan zijn platform.

Als we kijken naar de prijsprestaties van 2021, dan heeft ADA een nog indrukwekkendere groei meegemaakt. De token opende het jaar op $0,18 maar staat momenteel op de $1,23.

ADA prijs schiet omhoog – Bron: Tradingview

Wat nu voor Cardano?

Cardano bevindt zich midden in een geleidelijk ingevoerde upgrade. De Cardano roadmap is onderverdeeld in vijf tijdperken: Byron, Shelley, Goguen, Basho en Voltaire. De Goguen-fase, die Cardano-gebruikers de mogelijkheid moet geven om smart contracten op het Cardano-netwerk zelf te maken en uit te voeren, wordt in de komende maanden verwacht.

Bovendien heeft Cardano recente investeringen gezien van bedrijven als FD7 Ventures, die onlangs $250 miljoen opzij hebben gezet om bedrijven te financieren die oplossingen bouwen op Cardano en Polkadot. Het bedrijf zei bulish te zijn over de groeiende NFT-industrie. Dit was een deel van de reden waarom het besloot om bedrijven te ondersteunen die voortbouwen op platforms die gedecentraliseerde financieringsoplossingen (DeFi) mogelijk maken.

Daarnaast liet Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, onlangs weten dat meer dan 100 bedrijven van plan zijn over te stappen van Ethereum naar het Cardano netwerk. Dit zou de prijs van de ADA token alleen maar verder kunnen laten stijgen.

De toevoeging van ADA aan Coinbase Pro is een belangrijke stap tot grotere adoptie van de munt. Na een Coinbase Pro listing komt namelijk vaak een toevoeging aan de normale Coinbase platformen. Dat zorgt dat vele miljoenen nieuwe investeerders in de munt kunnen investeren.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten