Altcoin, Cardano

Hoskinson: ‘100 bedrijven willen overstappen van Ethereum naar Cardano’

De oprichter van Cardano, genaamd Charles Hoskinson, gaf onlangs een interview aan Bloomberg. Hierin besprak hij de snelle prijsstijging van ADA en de groeiende populariteit van Cardano. Volgens Hoskinson zal Cardano alleen maar sneller gaan groeien in de toekomst nu steeds meer bedrijven van het netwerk gebruik zullen gaan maken, maar niet iedereen is het hiermee eens.


“Cardano mist veel functionaliteiten”

Olga Karig, auteur in de technologie sector van Bloomberg, is kritisch over ADA. Volgens hem mist het Cardano netwerk nog steeds veel functionaliteiten die zijn rivalen wel bezitten. Hij vergelijkt de ADA prijsstijging zelfs met de GameStop aandelen die eerder dit jaar omhoogschoten. Ook Nic Carter, mede oprichter van Coin Metrics is kritisch. Hij zei:

“Ik ben niet op de hoogte van ook maar één enkele populaire applicatie die op Cardano is geïmplementeerd, en ik heb ook geen enthousiasme bij ontwikkelaars gezien. Ik ben echt verbijsterd over de enorme koersstijging.”

ADA koersverloop – Bron: Tradingview

“Cardano is veel efficiënter dan Ethereum”

Hoskinson vindt de uitspraken van de twee bovengenoemde personen echter onzinnig. Hij vertelt dat Ethereum vanwege de hoge kosten niet levensvatbaar is voor ontwikkelaars. Bovendien benadrukte hij dat Cardano’s blockchain superieur is aan Ethereum en geschikt is voor toepassingen zoals supply chain-tracking. Hij deelde ook nog een sneer uit aan de projecten die op de ETH-blockchain draaien:

“Mijn doel is om landen op deze blockchain te laten draaien. Ik geef niets om Uniswap en CryptoKitties en andere dingen.”

Cardano kan de DeFi sector veel efficiënter laten draaien. Volgens Hoskinson kan Cardano kan de DeFi-sector laten draaien voor 1/100 tot 1/1000 van de kosten.

Misschien wel de meest interessante verklaring van Hoskinson is dat hij zegt dat er meer dan 100 bedrijven zijn die willen overstappen van Ethereum naar Cardano wanneer de functionaliteit volwassen wordt”.

Niet alleen de oprichter van Cardano vindt de uitspraken van Carter en Karig trouwens onzinnig. De Cardano-community heeft ook laten weten boos te zijn over de uitspraken van de Bloomberg auteur. Gegevens zijn onnauwkeurig en het vergelijkt Cardano met een eenmalige hype als GameStop. Cardano is vele malen groter dan dat.