Altcoin, Cardano

Amerikaanse beleggers zijn optimistischer over Cardano dan Bitcoin

Acht van de tien Amerikaanse retailbeleggers vertellen dat ze van plan zijn om in maart meer crypto’s te kopen, maar Bitcoin staat niet bovenaan hun lijstje.


Investeerders zijn meest optimistisch over Cardano

Bitcoin heeft de afgelopen dagen een comeback gemaakt, maar Amerikaanse investeerders richten hun aandacht vooral op Cardano (ADA), zo blijkt uit een enquête van Voyager Digital.

Uit het onderzoek bleek dat 31,8% van de ondervraagde investeerders zichzelf omschreef als “meest optimistisch” over Cardano, tegenover 22,2% voor Bitcoin en 12,2% voor Ethereum. Vorige maand bereikte ADA een recordhoogte van $1,48 en was toen zelfs eventjes de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld.

Beleggers zijn het meest optimistisch over Cardano – Bron: Voyager Digital

Deze enquête toont duidelijk het enthousiasme aan dat onze gebruikers hebben voor cryptocurrencies, zowel vanuit het investerings- als het handelsperspectief”, vertelde Steve Ehrlich, CEO van Voyager Digital. “Natuurlijk heeft iedereen het tegenwoordig over Bitcoin, maar het was een grote verrassing voor ons om Cardano vooruit te zien komen.”


80% van de ondervraagden gaat Bitcoin bijkopen

Ondanks de prijs dip van 26% die Bitcoin voor zijn kiezen kreeg in februari, blijven retailbeleggers optimistisch over de vooruitzichten van de digitale valuta. Uit de enquête bleek namelijk dat de meerderheid van de investeerders verwacht dat de prijs van Bitcoin eind maart tussen de $51.000 en $60.000 zal bedragen. 80 procent van de ondervraagden gaf daarnaast aan dat het van plan is deze maand extra Bitcoin bij te kopen.

Aantal investeerders die van plan is BTC te kopen – Bron: Voyager Digital

De respondenten hebben over het algemeen een zeer optimistische kijk op de cryptowereld. Ze waarderen hun sentiment op een 8 van 10. Slechts een op de vijf is het erover eens dat Bitcoin zich momenteel in ‘bubbelgebied’ bevindt.

Tot slot is 60% van de respondenten ervan overtuigd dat Bitcoin en andere digitale activa de beste methode van waardeopslag zijn en het goud, en staatsobligaties zal overtreffen.