Prijsanalyse

Cardano (ADA) prijsanalyse 11 maart 2021

Hoe staat de Cardano koers ervoor? Vandaag analyseert onze analist de ADA grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Cardano (ADA) wekelijkse grafiek

De Cardano koers bevindt zich al een lange tijd in een uptrend en ook op social media is ADA trending. Vandaar lijkt het ons interessant om de grafieken vandaag weer eens te analyseren. Als we kijken naar de weekgrafiek dan zit er een behoorlijke inefficiency block ter hoogte van de oude ATH op $0.38850.

De ema’s staan bullish maar staan wel ver van de koers. Vaak duidt dit op een tijdelijke pullback. Dus hoewel er nog geen top is gevormd om een fibonacci te trekken lopen wij alvast even vooruit en hebben dat al wel gedaan. Normaal wil je minimaal 2, maar liever 3 candle closes na de topvorming zien. Mocht dit de top zijn dan valt de golden pocket in het inefficiency block. De rsi is ook onder de ema gedoken maar zit nog in bullish territorium.

ADA week grafiek – Bron: Tradingview

Cardano (ADA) dag grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we een dubbele bear div op de rsi. De rsi daalt ook steeds sneller tezamen met de ema en bereiken bijna het 50 niveau. Kijkend naar de ema’s dan zien we een bullish trend waarbij de kracht aan het afnemen is. Al met al behoorlijk wat signalen die kunnen duiden op het vullen van de inefficiency block en tevens de golden pocket retrace.

ADA dag grafiek – Bron: Tradingview

Cardano (ADA) 4 uurs-grafiek

De ADA koers hangt bij de 4-uurs grafiek op de demand zone en zet lower highs neer. Wel is er nog steeds een higher low op de grafiek, maar of dit nog lang zo zal zijn betwijfelt onze analist.

De ema’s beginnen al af te zwakken en drukken de Cardano koers behoorlijk. Ook de rsi is onder de ema en het 50 niveau gedaald. Al met al ook behoorlijk wat bevestigingen van wat we al zagen op de hogere timeframes.

ADA 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat er de koers de aankomende week wat terug zal zakken. Echter, wanneer de ADA koers de $1.22 weet te doorbreken kunnen we weer voorzichtig omhoog kijken.

Als de koers inderdaad gaat dalen ligt de eerste ondersteuning rond de $0,81 en daarna op $0,65. Dit laatste niveau is de bovenzijde van de inefficiency block die helemaal doorloopt tot aan de $0,40.