Cardano Nieuws

Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan

Een Github-document dat een aantal uur geleden is vrijgegeven onthult dat Cardano-ontwikkelaars hebben besloten om versie 1.35.3 van de laatste node voor de Vasil hard fork te gebruiken.

Lancering op het testnet

Node 1.35.3 lost enkele belangrijke problemen op en biedt enkele CLI-verbeteringen. De node (knooppunt) biedt volledige mogelijkheden uit het Vasil-tijdperk.

De geselecteerde node is nog niet perfect. Toch verwachten ontwikkelaars dat geen van deze de hard fork zal belemmeren om succesvol op het mainnet te lanceren.

Volgens de post hebben de technische leider, de kwaliteitsborgingsingenieur, het operationele team en de releasemanager allemaal getekend om verder te gaan met knooppuntversie 1.35.3. Ontwikkelaars vertrouwen erop dat ze de huidige problemen in de toekomst met kleine updates kunnen oplossen.

Een laatste hobbel

Het laatste knooppunt voor de Vasil hard fork speelde een belangrijke rol bij de vertraging van de upgrade. Volgens Input Output Global (IOG), CEO Charles Hoskinson, hebben ontwikkelaars tijdens het testen van het laatste knooppunt, knooppunt 1.35.0, drie bugs gevonden die hebben geleid tot de ontwikkeling van 3 verschillende softwareversies tot knooppunt 1.35.3. Hoskinson liet destijds doorschemeren dat 1.35.3 de waarschijnlijke kandidaat zou zijn voor de hard fork, zoals nu is bevestigd.

Ontwikkelaars hebben de Vasil-upgrade met succes op het testnet gelanceerd. Hoe deze nieuwe iteratie van de software de lancering van het testnet zou beïnvloeden, valt nog te bezien.

Of ontwikkelaars nog een testnet-lancering gaan uitvoeren, moet nog worden bekendgemaakt. Het brengt de Cardano-gemeenschap echter een stap dichter bij het Vasil-tijdperk.

Met de Vasil hard fork verwacht het Cardano-netwerk verbeterde schaalbaarheid en smart contractfunctionaliteit. Hierdoor kan het efficiënter omgaan met het volume dat wordt gezien op concurrerende netwerken zoals Solana. Het netwerk zag dan ook een boost in verschillende on-chain-statistieken in afwachting van de upgrade.

Cardano nieuws

Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen” Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen”
De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten