Cardano brengt Hydra uit voor snellere microbetalingen

De release van het Ouroboros Hydra-protocol is aangekondigd. Dit protocol zou het netwerk van Cardano aanzienlijk moeten helpen verbeteren, waaronder ook microbetalingen op de dApps.


Protocol Ouroboros Hydra

Het Ouroboros Hydra-protocol is een off chain protocol waar inmiddels al vijf jaar aan gewerkt is. Het is ontwikkelt om enkele grote verbeteringen op het gebied van schaalvergroting op het Cardano-netwerk te geven. Hiernaast zal de opslag worden verbeterd en zal de vertraging binnen het netwerk tussen spelers worden aangepakt. Hierdoor zal het hele netwerk hierdoor een boost krijgen. Hiernaast kunnen dApps worden gebouwd met Hydra. Het voordeel hiervan zijn de microbetalingen die nu tegen lagere kosten kunnen worden uitgevoerd. Ook zullen ze sneller verwerkt worden.


Microbetalingen met Hydra

Hydra maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om verbinding met het netwerk te maken terwijl ook tien extra heads kunnen worden gecreëerd. Zo’n head is eigenlijk een extra doorvoer-mogelijkheid voor transacties en gegevens. Dit versnelt het gehele verwerkproces van het systeem en wordt de schaalbaarheid tevens vergroot. Naar verluidt kan één head ongeveer 1.000 transacties per seconde verwerken. Hoe meer van deze heads dus worden aangemaakt op het netwerk, des te hoger de schaalbaarheid wordt. Volgens het persdocument wordt Cardano hierdoor horizontaal opgeschaald. Dit betekent dat de prestaties worden verbeterd door extra knooppunten aan te maken, in plaats van slechts krachtigere hardware te installeren.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken