Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws

Cardano CEO bekritiseert Dogecoin wegens gebrek aan bruikbaarheid

Charles Hoskinson, de CEO van Cardano, is kritisch over Dogecoin en stelt dat de prijs gemanipuleerd wordt door whales.


Enorme winsten voor Dogecoin

Een meerderheid van de particuliere beleggers heeft de Dogecoin-rally naar all-time highs gevierd. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft echter gewaarschuwd dat er snel veel geld verloren zal gaan.

De favoriete altcoin van Elon Musk is de afgelopen dagen enorm gestegen. In de afgelopen week is het namelijk met meer dan 500% gestegen. De munt begon rond $0,13, maar bereikte gisteren een hoogtepunt van $0,43.

DOGE 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Een aantal bekende personen waarschuwt nu echter dat de munt de winsten net zo snel weer kan verliezen. Analist Mike Novogratz waarschuwde dat de huidige euforie zou kunnen eindigen met een enorme crash.

Ook Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft beleggers gewaarschuwd dat DOGE zich in een bubbel bevindt. Hoskinson verklaarde verder dat de huidige stijging werd veroorzaakt door de opmerkingen van Elon Musk en door een gecoördineerde manipulatie door een aantal whales. In een video zei de CEO het volgende:

“Dit is een bubbel. De prijs van DOGE is niet houdbaar. Het zal instorten en er zullen enorme hoeveelheden geld uit de detailhandel verloren gaan.”

Hoskinson gelooft dat zodra de bubbel barst, dit een belangrijke reden zal zijn voor wetgevers om de crypto industrie te reguleren. Dit zou uiteindelijk de hele industrie kunnen schaden. Hij veroordeelde DOGE verder omdat het geen bruikbaarheid, kapitaal of ontwikkelingsteam had, waardoor het een kopie van Bitcoin was en onhoudbaar.


Dogecoin’s tijdlijn

Op 1 april zei Tesla-CEO Elon Musk op twitter dat hij Dogecoin ‘letterlijk’ naar de maan zou brengen. Velen snapte de grap. De oprichter van SpaceX deelde donderdag echter een foto van een schilderij van de Spaanse kunstenaar Joan Miró met de titel ‘Dog Barking at the Moon’.

De tweets van de op 1 na rijkste man ter wereld liet de DOGE-prijs dus opnieuw omhoog schieten. Sinds Elon Musk DOGE publiekelijk heeft gesteund, hebben ook andere invloedrijke personen de munt ondersteund. Waaronder Mark Cuban, die onlangs onthulde dat zijn NBA-sportteam Dallas Mavericks de omzet in Dogecoin met 550% zag toenemen. Bovendien bevestigde hij dat het team nog nooit een van de ontvangen munten heeft verkocht.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten