Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Tweet van Elon Musk laat Dogecoin met meer dan 80% stijgen

De CEO van Tesla kan maar niet stoppen met tweeten over zijn favoriete cryptocurrency, Dogecoin. De prijs van de munt heeft opnieuw heftig gereageerd en steeg in minder dan 24 uur tijd met meer dan 80 procent.


Het bizarre koersverloop van de Dogecoin

Ja, Elon Musk twitterde weer over Dogecoin. En weer schiet de prijs van DOGE omhoog. Gisteren tweette de CEO van Tesla een afbeelding van een hond die naar de maan kijkt. Daarbij schreef Musk de tekst: ‘Doge Barking at the Moon’. In de crypto wereld wijst het woordje ‘maan’ ook wel naar een enorme prijsstijging.

De tweet kwam precies online toen Dogecoin een nieuw record bereikte van iets meer dan 14 cent, maar daar hield het niet op. Vanmorgen schoot de DOGE prijs zelfs omhoog naar een nieuw record van $0,292. Op het moment van schrijven is de Dogecoin koers ietsje terug gezakt naar een prijs van $0,247. Dat betekent nog altijd dat de koers in 1 dag tijd met meer dan 80% is gestegen.

DOGE 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Als we iets uitzoomen zien we helemaal hoe bizar het koersverloop van Dogecoin de afgelopen maanden is geweest:

  • Prijsstijging 1 maand: 338%
  • Prijsstijging 3 maanden: 2.678%
  • Prijsstijging 1 jaar: 12.400%

Hoe de prijs wordt beïnvloed

Van alle top cryptomunten is er geen een die er in het afgelopen jaar sneller gestegen is dan DOGE. Als je vorig jaar voor 1 dollar aan Doge had gekocht zou het nu bijna 125 dollar waard zijn.

Elon Musk is al een lange tijd verliefd op de meme-token. Hij begon er voor het eerst over te tweeten in april 2019. “Dogecoin is misschien wel mijn favoriete cryptocurrency”, antwoordde hij op een tweet. “Het is best cool.”

Terwijl Musk heeft verklaard dat zijn Dogecoin-tweets bedoeld zijn als ‘grappen’, is aangetoond dat ze de prijs van de munt beïnvloeden. Uit een onderzoek van Blockchain Research Lab bleek bijvoorbeeld dat 1 tweet van de CEO in december de prijs in vijf minuten met 8% heeft verhoogd.

Miljardair Mark Cuban kondigde dinsdag ook al aan dat zijn Dallas Mavericks basketbalteam de Dogecoin die het verzamelt door de verkoop van merchandise voor altijd zal behouden. “We zullen nooit één enkele DOGE ooit verkopen”, tweette Cuban aan zijn acht miljoen volgers. “Dus blijf kopen.”

Of het nou een meme is of niet. Dogecoin is nu meer dan $31 miljard dollar waard en de op 7 na grootste crypto ter wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten