Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin bereikt all-time high van $0,144

Dogecoin bereikte vannochtend een recordhoogte van $0,144 na een stijging van bijna 80% in de afgelopen 24 uur. DOGE is nu de 10e meest waardevolle cryptocurrency ter wereld.


Meer dan 3.000% winst in 2021

Volgens de laatste gegevens van Coinmarketcap heeft Dogecoin woensdag de marktkapitalisatie van $17 miljard overschreden. DOGE is nu waardevoller dan andere grote cryptomunten, waaronder Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM) en TRON (TRX).

Dogecoin heeft in 2021 bijna 3.000% winst geboekt. DOGE begon dit jaar met een prijsniveau van slechts $0,004. De prijsstijging kwam door een stijging van de vraag van detailhandelaren. In januari 2021 steeg de digitale valuta met bijna 900% binnen 24 uur na ondersteuning van Reddit-groepen, waaronder WallStreetBets en SatoshiStreetBets.

DOGE daggrafiek – Bron: Tradingview

Dogecoin kreeg op Twitter steun van verschillende beroemdheden, waaronder de CEO van Tesla, Elon Musk, en rapper Snoop Dogg. Op dit moment handelt Dogecoin in de buurt van $0,13 met een marktkapitalisatie van meer dan $17 miljard. De munt is in de afgelopen 7 dagen met bijna 100% gestegen.


Adoptie van Dogecoin

De recente stijging van de acceptatie van Dogecoin heeft een belangrijke rol gespeeld in de prijsstijging. In maart 2021 werd Dallas Mavericks, een Amerikaans professioneel basketbalteam, het eerste NBA-team dat DOGE accepteerde als betaalmethode voor tickets en merchandise.

CoinFlip, een van de toonaangevende aanbieders van crypto-geldautomaten in de Verenigde Staten, heeft onlangs aangekondigd dat het Dogecoin op zijn 1.800 geldautomaten in de VS heeft vermeld in een poging om de cryptocurrency beschikbaar te maken aan veel mensen. De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic kondigde vorige maand ook aan dat het bedrijf is begonnen met het accepteren van verschillende digitale valuta als betaalmethode, waaronder Dogecoin.

De totale marktkapitalisatie van digitale valuta bereikte woensdag een recordhoogte van $2,25 biljoen, nadat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) recordwinsten rapporteerden in de afgelopen 24 uur.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten