Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

NBA-team Dallas Mavericks gaat Dogecoin-betalingen accepteren

Het Amerikaanse NBA-team de Dallas Mavericks gaat Dogecoin (DOGE) accepteren als betalingsmiddel voor gametickets en merchandise in zijn online winkel. Hiervoor is het team een samenwerking aangegaan met de cryptocurrency-betalingsverwerker BitPay.


Team ondersteund ook andere cryptocurrencies

Het team staat bekend om zijn crypto-vriendelijke strategie. Zo werden er al meerdere cryptocurrencies ondersteund voor deze aankondiging, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en verschillende stablecoins. Het team wordt ondersteund door de miljardair Mark Cuban, die eigenaar van het team is geworden.

Hiermee krijgt de altcoin die bekend staat als ‘memecoin’ nu echte use-cases. De memecoin werd in eerste instantie door Billy Markus en Jackson Palmer ontwikkeld als grap. Later bleek dat de altcoin toch redelijk in populariteit gestegen is, en dat er nu dus echte use-cases aan de cryptocurrency gehangen wordt. Onder andere Elon Musk heeft meerdere malen bekend gemaakt dat hij een DOGE-supporter is, onder andere via het sociale medium Twitter.

Alle fans van de Dallas Mavericks kunnen hierdoor vanaf nu Dogecoin gebruiken in de online winkel van het team. Ook gametickets kunnen met DOGE betaald worden. Het team ziet de toevoeging van DOGE als een zakelijke beslissing dat gericht is op de consumenten. Zo zou het gaan om de uitbreiding van de zakelijke verkoopkansen en om de kosten te verlagen. Ook draagt het gebruik van cryptocurrencies bij aan het verhogen van de betalingstransparantie én efficiëntie. Mark Cuban liet het volgende weten over het toevoegen van DOGE als betalingsoptie:

“De Dallas Mavericks hebben besloten om Dogecoin (DOGE) te accepteren als betaling voor Mavs-tickets en merchandise om een zeer belangrijke, wereldschokkende reden, omdat we dat kunnen! Wij hebben ervoor gekozen om dat te doen, omdat we het kunnen. We hebben ervoor gekozen om dit te doen omdat je in het bedrijfsleven soms dingen moet doen die leuk en boeiend zijn en hopelijk veel PR genereren. Dus we zullen Dogecoin nemen, vandaag, morgen en mogelijk voor altijd meer. Voor degenen onder u die meer willen weten over Dogecoin, raden we u ten zeerste aan om met uw tieners op TikTok te praten en hen ernaar te vragen. Ze zullen het je allemaal kunnen uitleggen.”

Mark Cuban

Reden DOGE-acceptatie: plezier

Mark Cuban heeft hiernaast een extra reden gegeven om DOGE als betaalmiddel te accepteren, namelijk: plezier. Afgelopen maand vertelde Cuban het volgende aan Forbes:

“Dogecoin (DOGE) is minder dan een dubbeltje. Je kunt $1 of $10 kopen en er de hele dag plezier aan beleven.”

Mark Cuban

Volgens Cuban heeft de digitale valuta verder geen intrinsieke waarde, eraan toegevoegd dat hij wat DOGE heeft gekocht voor zijn zoon, maar dan voor educatieve doeleinden. Hiermee voegt Cuban nog een use-case aan de altcoin toe. Door de recentelijke PR rondom Dogecoin, zou het wellicht kunnen dat Cuban hier iets van wil mee plukken. Dit is echter slechts speculatie. Het is niet bekend of het NBA-team van plan is om in de toekomst nog meer cryptocurrencies wil toevoegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten