Cardano, Solana

Cardano Daedalus brengt een heleboel grote functies naar het ADA-ecosysteem

Het team achter Cardano (ADA) gaat maar door met het aanbrengen van verbeteringen aan het netwerk en de laatste update maakt de community erg enthousiast. Het team heeft onder andere Daedalus verbeterd. Dit is een veilige wallet voor het Cardano-ecosysteem.


De verbetering van de Daedalus

Input-Output Hong Kong (IOHK), het orgaan achter de ontwikkeling van het Cardano-netwerk, heeft de nieuwste versie van zijn open-source wallet genaamd Daedalus 4.8.0 uitgebracht. De release ging live op 3 februari en “integreert de nieuwste versie van Cardano node v1.33.0”, aldus de release-opmerkingen.

De wallet-upgrade is op verschillende gebieden verbeterd. Dit gaat bijvoorbeeld over kleine dingen die het oplost. Ook vernieuwt het de gebruikersinterface voor een soepele ervaring. De upgrade introduceert een welkomstscherm en geeft gebruikers de mogelijkheid om een ​​andere configuratie toe te voegen aan het Cardano node runtime-systeem. Deze optie is echter alleen beschikbaar is voor computers met minder dan 16 GB RAM. Toch vermindert het het geheugengebruik en worden er prompts met systeemvereisten verzonden.

Daedalus 4.8.0 lost problemen op zoals de voortgang van de blockchain-verificatie. Het zorgt ervoor dat synchronisatie correct wordt weergegeven voor een verbeterde ervaring. IOHK heeft een strenge waarschuwing afgegeven dat Daedalus een wallet met volledige node is en alleen beschikbaar is op desktops. Elke mobiele Daedalus is een scam die is ontworpen om seed-frases en ADA-bezit van gebruikers te stelen. Voor een extra beschermingslaag worden gebruikers hierom aangemoedigd om de wallet alleen van officiële bronnen te downloaden.

Sinds de release van de upgrade is ADA met een indrukwekkende 6,25% gestegen. Ondertussen hebben de transactievolumes een opwaarts momentum gekregen waardoor het Solana voor blijft. Als een volledige node-wallet downloadt Daedalus de volledige Cardano-blockchain en bevestigt alle transacties onafhankelijk. Sinds de lancering is de wallet in populariteit gegroeid en speelt hij een sleutelrol in het ecosysteem van Cardano.


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Cardano’s concurrentie

Na de geweldige run van Cardano in 2021, waarbij het op de derde plaats stond qua marktkapitalisatie, heeft het actief een neerwaartse trend doorgemaakt. Dit is grotendeels te danken aan de heropleving van andere chain zoals Binance Smart Chain en de groei van stablecoins zoals Tether en USD Coin.

De belofte van smart contracts op Cardano na de Alonzo-upgrade en de energie-efficiëntie van het netwerk zorgden voor veel publiciteit voor het netwerk. ADA wordt verhandeld op $1,13, wat een daling is van 63,90% ten opzichte van het hoogste punt ooit van $3,10.

Op dit moment zijn er meer dan 900 smart contracts die live zijn op het Cardano-netwerk. Deze zijn echter grotendeels gericht op DeFi. Het netwerk gaat door met het maken van geweldige partnerschappen in Afrika in een poging om Afrikanen digitale identiteiten te bieden om te profiteren van het nieuwe financiële systeem.