Altcoin, Cardano

Cardano en Ripple prijzen schieten opnieuw omhoog

Ripple en Cardano investeerders hebben vandaag opnieuw een goede dag. De populaire altcoins zagen hun prijzen stijgen met ongeveer 10%. Dit terwijl de rest van de markt gematigd positief is.


Ripple’s XRP token blijft geweldig presteren

De XRP prijs is in de afgelopen 24 uur met 13 procent gestegen. De token wordt momenteel verhandeld tegen een prijs van $1,15. Met een marktkapitalisatie van $53,51 miljard is XRP de op zes na grootste cryptocurrency ter wereld. De token presteert de afgelopen dagen uitermate goed, ondanks de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC).

XRP 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Cardano’s ADA token boekt winst na aankondiging datum Alonzo upgrade

Cardano is op het moment van schrijven de op 2 na grootste cryptocurrency ter wereld. ADA heeft vandaag namelijk opnieuw Binance Coin ingehaald in termen van marktkapitalisatie. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $2,17. Dat betekent dat de prijs in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7% is gestegen.

ADA 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

De koersstijging van Cardano wordt mede veroorzaakt door de aankomende Alonzo hard fork die gepland staat voor 12 september. Deze update zal ervoor zorgen dat het platform smart contracts kan ondersteunen. Hierdoor kan Cardano ook gaan concurreren met Ethereum in de DeFi ruimte.