Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

De datum van Cardano’s Alonzo upgrade is bekend

De Cardano koers is de afgelopen dagen flink gestegen en dat heeft één belangrijke reden. De Alonzo upgrade zit er aan te komen. Gisteren werd in een video bekend gemaakt dat het Cardano-netwerk op 12 september 2021 zal upgraden. De langverwachte “Alonzo Purple”-upgrade is bedoeld om smart contracts toe te voegen aan het Cardano-netwerk.


Alonzo upgrade staat gepland voor 12 september

Cardano is dus van plan het netwerk op 12 september te upgraden, zo vertelde Nigel Hemsley van IOHK. De naam “Alonzo” is afgeleid van de wiskundige en computerwetenschapper Alonzo Church. De Alonzo-update wordt langzaam ingevoerd aan de hand van kleur codes. Paars is de laatste kleurcode die doorlopen moet worden en daarna is de hard fork live.

“Het gaat gebeuren”, zei IOHK. “De Alonzo-upgrade staat gepland op 12 september 2021. Hierbij zullen we smart contracts naar Cardano brengen via een hard fork-evenement.”

Dit betekent in feite dat Cardano ook mee kan gaan concurreren in de DeFi sector. Hoewel de belangrijkste functies van Alonzo dus de smart contracten en DeFi zullen zijn, is de upgrade bedoeld om concepten zoals tokenization en NFT’s mogelijk te maken.


De ADA koers schiet omhoog

Mede dankzij de geplande upgrade presteert de ADA token uitermate goed de afgelopen tijd. Zo steeg de ADA prijs gisteren al met 16% en voegt het daar vandaag nog eens 10% aan toe. In de afgelopen zeven dagen is de koers nu al met meer dan 45% gestegen.

Als we kijken naar de maand grafiek zien we zelfs dat de Cardano koers met meer dan 61% is gestegen. Het herstel sinds de crypto-crash van mei gaat dus razendsnel. Voor nu ligt de belangrijkste weerstand rond de $2.30, waar de vorige All Time High ligt die in 16 mei werd behaald. Als dit niveau doorbroken wordt komt ADA in een zogenaamde ‘price discovery modus’. Aangezien er dan geen historische weerstandsniveaus meer zijn kan de prijs razendsnel omhoog vliegen richting de 3 en misschien wel 4 dollar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten