cardano, ada
Cardano

Cardano koers bereikt laagste punt van het jaar

De Cardano koers is naar het laagste niveau van 2023 gezakt door onder de 0,25 dollar terecht te komen; waardoor er nog meer angst voor verliezen heerst. Volgens de macro-analist Benjamin Cowen kan er weleens een “depressie-fase” ontstaan die tot 2024 duurt als de koers onder de 0,24 dollar valt.

Depressie-fase voor Cardano

Op dit moment zijn de korte termijn vooruitzichten voor Cardano niet fanstastisch. De met Ethereum concurrerende altcoin zakte in de vroege Aziatische handelsuren naar de koers van 0,245 dollar.

De laatste keer dat Cardano onder de 0,25 dollar terechtkwam was eind december 2022 en begin januari van dit jaar. Dat was natuurlijk het gevolg van de problemen bij FTX, die de hele markt de put in duwden.

Niet veel later schoot de Cardano (ADA) koers begin 2023 naar 0,40 dollar. Ditmaal lijkt dat echter niet te gebeuren, omdat de bears de markt redelijk onder controle hebben.

“De depressie-fase voor Cardano duurt waarschijnlijk tot centrale banken de geldprinters weer aanzetten ergens in 2024”, aldus Benjamin Cowen.

De bearmarkt van 2020

De laatste keer dat Cardano in een depressie zat was tijdens de bearmarkt richting het einde van 2020. Op dat moment waggelde de token rond de koers van 0,16 tot 0,18 dollar voor een paar maanden, om vervolgens boven de 0,30 dollar uit te klimmen.

Op dit moment handelt Cardano 92 procent onder zijn all-time high van september 2021. Destijds bereikte de koers van het smart contract platform het record van 3,09 dollar per token.

Ethereum doet het wat dat betreft iets beter, want die staan ‘slechts’ 67 procent van hun piek vandaan.

Overigens denkt Crypto Ryan, die reageert op Benjamin Cowen, zelfs dat de Cardano koers van 0,13 dollar een zekerheidje is voor de digitale munt. Dat zou helemaal een drama zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Oprichter van het Cardano-netwerk suggereert samenwerking met Bitcoin Cash
Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten