Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Samsung gaat samenwerken met op Cardano gebaseerd project

Samsung kondigde onlangs aan dat het samenwerkt met het op Cardano-gebaseerde herbebossingsproject, genaamd Veritree. Het doel is om 2 miljoen bomen te planten om klimaatverandering tegen te gaan.


2 miljoen bomen planten

Tijdens de 2022 Consumer Electronics Show heeft Samsung de samenwerking met Veritree aangekondigd om 2 miljoen mangrovebomen te planten. De bomen worden geplant in de Mahajanga-regio van Madagaskar. Het kustgebied kampt met biodiversiteitsproblemen als gevolg van wijdverbreide ontbossing. In het persbericht staat te lezen:

Samsung Electronics America lanceert een nieuw op de natuur gebaseerd project om acties te ondernemen die een gezond klimaat en een gezonde planeet ondersteunen. Ons bedrijf heeft zich ten doel gesteld om tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 twee miljoen bomen te planten. Dit gaan we doen in Madagaskar. De tropische bomen zullen naar verwachting ruwweg 200 hectare land herstellen. Tevens zal er ruwweg een miljard pond CO2 worden vastgelegd over een periode van 25 jaar.”

In de aankondiging staat ook dat Veritree werd gekozen als de partner voor het initiatief vanwege zijn vermogen om blockchain-technologie in te zetten om elke stap van het herbebossingsproces te verifiëren en te volgen.

Veritree is een platform dat wordt gefinancierd door donaties van de gemeenschap in ADA, het eigen token van Cardano. Het platform onderhoudt een herbebossingsrecord dat wordt beschouwd als transparant, onveranderlijk, en controleerbaar door iedereen. Het houdt bij welke bomen zijn geplant, waar, door wie, en hoe de site wordt onderhouden.


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Samsung duikt dieper in blockchain-technologie

Vorig jaar zag Samsung belangrijke stappen zetten in het adopteren van blockchain technologie. Ze lanceerden een native blockchain wallet voor hun Samsung Galaxy telefoons. De wallet zou het mogelijk maken om cryptocurrencies te verhandelen en op te slaan, zoals Bitcoin, Ethereum, ERC tokens en TRC tokens. Ook kondigde Samsung aan dat het drie smart televisies zal uitbrengen die NFT integraties ondersteunen.

Samsung is niet het enige grote technologiebedrijf dat blockchain-technologie omarmt. Onder andere LG, Amazon, Nvidia en Sony onthulden ook plannen om blockchain, metaverse en NFT-technologie te integreren tijdens de CES 2022.


Cardano’s opkomst als de groene blockchain

De Cardano blockchain staat al lang bekend als een van de meest energie-efficiënte blockchain netwerken. Volgens sommige schattingen verbruikt het proof-of-stake protocol slechts 6 GWh aan energie per jaar over het gehele netwerk.

Met de reeds lage ecologische voetafdruk, streeft de blockchain er nog steeds naar om op lange termijn koolstofneutraal te worden. Vandaar hun partnerschap met Veritree. Voor de lange termijn is het doel dat Cardano het groenste blockchain netwerk wordt volgens de Cardano Foundation.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten