NFT Nieuws

NFT Nieuws

Samsung komt met NFT-Platform voor Smart TV’s

De gigantische Zuid-Koreaanse techgigant Samsung heeft een nieuw NFT-platform bekend gemaakt. Dit platform wil het bedrijf integreren in zijn smart televisies.


Toenemende vraag naar NFT’s

Wereldwijd is er een enorme toename in vraag naar NFT’s. Deze trend is al een aantal maanden gaande. Samsung ziet dit nu als kans om met een oplossing hiervoor te komen.

De techgigant wil in 2022 nog hun eerste Smart TV met NFT-Verkenner introduceren. Met dit nieuwe platform kunnen gebruikers bladeren door diverse NFT’s en kunnen ze deze ook direct verhandelen.

Het is op dit moment nog niet precies bekend welke NFT-platforms of -marktplaatsen zullen worden opgenomen in de integratie van Samsung. De techgigant heeft echter beloofd dat zijn smart-tv’s niet zullen knoeien met de beeldkwaliteit, waarbij de vooraf ingestelde waarden van de NFT-maker behouden blijven.


Investeringen in NFT en Metaverse

Waar de techgigant hiermee duidelijk maakt dat het de NFT-wereld betreedt, heeft het ook meerdere investeringen in de NFT-markt en in een aantal Metaverse-projecten gedaan. Dit door middel van zijn durfkapitaalafdeling genaamd Samsung Next. De techgigant heeft onder andere deelgenomen aan een financieringsronde van een Metaverse Gamingplatform.

Samsung is ook zeker niet het enige bedrijf dat in de afgelopen aantal maanden de NFT-wereld betreden is. Diverse grootschalige bedrijven zijn deze wereld inmiddels toegetreden, waaronder Coca Cola en Visa.

De verkoop van digitale kunst en digitale NFT-verkopen domineerde dan ook vorig jaar. Samen vertegenwoordigen zij 91% van de totale NFT-verkopen. Naarmate het aantal verkopen blijft stijgen, halen steeds meer op NFT en Metaverse-bedrijven aanzienlijke bedragen op om hun projecten te financieren. Het is op dit moment nog niet bekend of deze trend zich langdurig zal voortzetten of niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten