Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Cardano kondigt grote update aan op het gebied van schaalbaarheid

Op dinsdag 1 februari kondigde Cardano weer een update aan voor zijn blockchain-netwerk. De ontwikkelstudio Input-Output Global heeft de details van de upgrade gedeeld. Deze updates komen tegemoet aan Cardano’s consensusstructuur en gegevensprocesspecificaties. De nieuwe update zal de blokgrootte en de transactiedoorvoer van de Cardano-blockchain verbeteren.


Groeiende vraag naar Cardano

Input Output Global zei dat de update de blokgrootte met 11 procent zal vergroten van 72 KB naar 80 KB. De update zal er ook toe leiden dat elke transactie de verhoogde “CPU” gebruikt, d.w.z. het aantal Plutus-scriptgeheugeneenheden.

Deze geheugeneenheden per transactie zijn met maar liefst 1,5 miljoen verhoogd, van de bestaande 12,5 miljoen naar 14 miljoen. De verbeteringen bieden ook aanvullende bronnen voor de Plutus-scripts om de algehele DApp-ervaring te verbeteren.

Beide updates gaan live op 4 februari. Bovendien zullen ze ook dienen als de opstap naar de schaalvereisten van Cardano te midden van de groeiende vraag. Sinds Cardano afgelopen september 2021 smart contracts introduceerde, is de vraag flink gestegen.

Dit heeft ook geleid tot meer verkeer op Cardano’s on-chain applicaties-ecosysteem. Vorige week bereikte de blockchainbelasting van het netwerk een nieuw record. Het aantal blokken dat op de Cardano-blockchain werd gebruikt, bereikte maar liefst 95 procent. Dit zegt genoeg over de groeiende vraag naar Cardano in het crypto-ecosysteem.


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De plannen van het Cardano-team met de upgrade

Na de implementatie van deze update zal het team de netwerkprestaties monitoren op het moment dat de consensus de Basho-fase binnenkomt. Deze fase gaat ook over decentralisatie en de schaalbaarheid van transactieverwerking voor DApps en wallets.

Bovendien werkt het team ook aan een andere belangrijke upgrade van zijn consensuslaag. Deze upgrade, ook wel “diffusion pipelining” genoemd, zal blockchain gebruiken om transactiefasen te overlappen in plaats van ze opeenvolgend te verwerken. Dit zal de snelheid van de blockchain aanzienlijk verhogen.

Deze belangrijke ontwikkelingen zullen Cardano nog aantrekkelijker maken voor gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), goed presterende DApps en andere NFT-marktplaatsen. Met deze update kan Cardano ook een meer geavanceerde dApps-architectuur introduceren. Hierdoor zullen de DApps sneller en efficiënter werken.

ADA was het afgelopen jaar een van de best presterende altcoins. De ADA-prijs steeg in september 2021 helemaal tot $3, maar is sindsdien met bijna 66 procent gecorrigeerd. Het handelt momenteel rond $1. Dit zou een goed moment zijn voor beleggers om ADA voor de lange termijn aan hun wallet toe te voegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten