Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Cardano Mary-upgrade: wat je moet weten

Cardano (ADA) heeft op 1 maart de Mary-hard fork met succes geïmplementeerd. Welke voordelen zal de upgrade toevoegen aan de Cardano-blockchain?


The Dawn of Goguen

Het wachten is eindelijk voorbij: Cardano heeft met succes de Mary hard fork geïmplementeerd. Hier zijn een paar belangrijke Goguen Mary-functies die deze upgrade zo belangrijk maken.

Het Cardano-team, geleid door de IOHK, heeft een roadmap gemaakt om van Cardano een super blockchain te maken. Een deel van die roadmap is het Goguen-tijdperk. Het Goguen-tijdperk volgt het Shelley-tijdperk op en dateert van vóór de Basho- en Voltaire-tijdperken.

Shelley concentreerde zich op het protocol en het decentraliseren van het kernsysteem. Aan de andere kant zal het Goguen-tijdperk zich richten op het toevoegen van DApps en smart contracten. DApps zijn een zeer nuttige blockchain functie omdat ze ingebouwde beveiliging en flexibiliteit toevoegen. Blockchains kunnen gegevens opslaan met DApps, aangezien ze moeilijk te wijzigen zijn. DApps accepteren en verifiëren daarnaast ook gemakkelijk gegevens die helpen bij het mining proces door het minder inspannend te maken.

Bovendien handelen DApps op basis van de taak die de gebruikers voor ze hebben gemaakt. Het vermogen van DApps om te worden gebruikt om interfaces en apps te ontwikkelen, wordt nog steeds onderzocht. Om deze reden is het Goguen-tijdperk cruciaal voor het Cardano netwerk.


Mary Hard Fork

De Mary-upgrade was de eerste stap in het Goguen-tijdperk en mede daarom is de upgrade zo belangrijk. De Mary upgrade omvatte ook enkele opwindende toevoegingen aan het netwerk. Ten eerste is Cardno nu officieel een multi-asset blockchain waarmee gebruikers ook native tokens kunnen slaan.

“Deze MA-mogelijkheid zal een nieuw ontwikkelingspunt worden voor ontwikkelaars over de hele wereld, waardoor het bereik en potentieel van Cardano verder wordt vergroot.”

Aldus een IOHK rapport.

Omdat ze compatibel zijn met meerdere assets, kunnen gebruikers nu hun aangepaste tokens samen met ADA gebruiken. Omdat multi-asset blockchains zeldzaam zijn, kan deze functie Cardano gemakkelijk op één lijn brengen met Ethereum.

Een cruciaal doel voor het Goguen-tijdperk is om Cardano toegankelijk te maken voor een breder gebruikersbestand. IOHK wil functies zoals Plutus en Marlowe toevoegen die het voor beginners en experts even gemakkelijk maken om smart contracten te maken en te gebruiken. Daarnaast introduceerde Mary een reeks tools om tokens te maken. Deze tools variëren van Daedalus, GUI tot CLI.


Missie volbracht

Daedalus werd samen met de hard fork gelanceerd, maar bevindt zich momenteel in ‘vliegmodus’ en wordt nog steeds getest. Gebruikers kunnen de Daedalus wallet gebruiken om hun meerdere valuta’s op te slaan, evenals de Yoroi wallet.

”MISSIE VOLBRACHT !: We kunnen bevestigen dat de #Cardano ‘Mary’-protocolupdate met succes is toegepast op het # Cardano-mainnet vanavond om 21:44:51 UTC via een managed hard fork combinator-evenement.”

– Cardano

Goguen heeft ook een ledger voor meerdere valuta’s toegevoegd dat verwerkingen van meerdere assets mogelijk maakt zonder smart contracten te gebruiken. De ledger kan overdrachten efficiënt en tegen lagere kosten volgen dan smart contracten.

Native tokens vereisen geen vergoeding om transacties uit te voeren en als zodanig is de Cardano gemeenschap al begonnen met het maken van aangepaste contracten. De Cardano GUI token builder grafische interface stelt gebruikers in staat om binnen enkele minuten een token te bouwen. Om een token te maken, moeten gebruikers hun tokennaam, token-symbool, token-pictogram, het token-bedrag en Cardano-wallet adres toevoegen. ADA heeft het muntproces gemakkelijk gemaakt. Er zijn geen specifieke technische vaardigheden nodig.


Community heeft veel vertrouwen

Bovendien heeft Cardano op 1 maart de upgrade gemaakt met behulp van het Hard Fork Combinator (HFC) -protocol. Volgens een officiële tweet was het proces een succes. Een van de belangrijkste factoren van dit protocol is de mogelijkheid om een fork in te schakelen zonder onderbrekingen of herstart in het systeem. Dit betekent dat Cardano zonder problemen kon upgraden naar zijn nieuwe protocol.

Forks hebben over het algemeen een enorme impact op de crypto prijzen. De effecten van een fork zijn voor en na het evenement voelbaar. Omdat forks vaak een gevoel van onzekerheid hebben, kunnen ze leiden tot een daling van de crypto prijs. Echter, als blijk van het vertrouwen dat de ADA-gemeenschap heeft in het IOHK-team, steeg de prijs van ADA voorafgaand aan de update.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten