hoskinson
Cardano

Cardano memecoin daalt met 96% na uitspraak van ADA-oprichter

De prijs van de nieuwe meme-coin RIO op Cardano is vandaag in één uur met meer dan 96% gedaald. Zoals gebruikelijk op de cryptomarkt heeft zo’n drastische prijsdaling een reden, en dit keer was het een opmerking van Cardano-oprichter Charles Hoskinson op sociale media. Maar laten we bij het begin beginnen.

Opkomst van Memecoins op de Cardano-Blockchain

In de afgelopen weken zijn memecoins steeds populairder geworden op de Cardano-blockchain. Een voorbeeld hiervan is de memecoin ‘Nike’, vernoemd naar het varken van Cardano-oprichter Charles Hoskinson. Deze munt won snel aan populariteit en bereikte een enorme marketcap. Zoals vaak gebeurt, leidde dit tot een golf van soortgelijke cryptocurrencies.

Interessant genoeg zijn de meeste van deze projecten gebaseerd op de huisdieren van Hoskinson. Zo is ook de RIO-token ontstaan, gebruikmakend van een afbeelding van een papegaai die de Cardano-oprichter in 2021 heeft gepost.

“Daisy is haar naam”

Een Cardano-fan vroeg Hoskinson wat hij van de munt vond, waarop hij antwoordde dat de echte naam van de papegaai Daisy was. Vanwege de irrelevantie van de naam Rio werd deze memecoin direct hard gedumpt en als gevolg daarvan stortte de prijs met meer dan 96% in.

Nu heeft de prijs van de token zich enigszins hersteld van die daling, maar of het in de publieke perceptie zal terugkeren naar eerdere niveaus blijft een grote vraag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Explosieve prijsstijging voor Cardano verwacht na Chang hard fork deze maand
Chronoshot maakt zijn debuut op de wishlist van Epic Games Store
Unifires kondigt ontwikkeling aan van NFT swap brug tussen Cardano en Polkadot
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen