Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

Meer dan 5 miljoen NFT’s op Cardano-netwerk gecreëerd

Er zijn nu meer dan vijf miljoen NFT’s op het Cardano (ADA)-netwerk gemaakt. Dit blijkt uit de gegevens afkomstig van pool.pm.

Groeien van Cardano-ecosysteem

De Cardano blockchain kan eigen tokens (of ‘activa’) genereren, ermee communiceren en ze wanneer nodig ook verwijderen. De term ‘Native’ geeft aan dat gebruikers direct kunnen communiceren met deze aangepaste activa. Dit allemaal zonder gebruik te hoeven maken van smart contracts.

In 2020 voorspelde Cardano-bedenker Charles Hoskinson dat het Cardano-ecosysteem zou groeien omdat er ‘honderden activa, duizenden dApps, tonnen interessante projecten en veel unieks en nut’ zouden zijn. Toch herzag Hoskinson de voorspelling toen hij erop wees dat er miljoenen activa werden gecreëerd op Cardano toen hij antwoordde op een criticus die beweerde dat de prognose niet was uitgekomen.

Volgens recente gegevens van Messari, registreert Cardano het hoogste 24-uurs aangepaste transactievolume. Dit aangepaste transactievolume is een goede manier om alleen de belangrijkste transacties te isoleren.

Cardano presteerde beter dan toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) in aangepaste transactievolumes. De altcoin had een 24-uurs volume van $9,15 miljard. De Cardano-oprichter Charles Hoskinson deelde onlangs nog deze regel terwijl hij reageerde op een criticus die naar Cardano had verwezen als ‘Ghostchain’.

ADA stijgt met 12%

De ADA-prijs testte op 27 mei dieptepunten van $0,44 voordat deze weer herstelde. Op het moment van publicatie handelde ADA bijna 13% hoger dan 24 uur geleden, tegen circa $0,536. Hiermee markeerde het de derde opeenvolgende dag van positieve prijsactie. De recente prijsstijging vertegenwoordigt een stijging van meer dan 33%. Ten opzichte van de laagste prijs van deze maand (ongeveer $0,39).

In het weekend deelde IOHK de laatste statistieken over het netwerk. Momenteel bouwen 986 projecten voort op Cardano, tegenover 943 eerder. In totaal zijn er recentelijk 88 projecten gelanceerd op Cardano. Het aantal NFT-projecten is gestegen tot 5.727. Voor de week waren er in totaal 3.028 Github-verbindingen.

Cardano nieuws

Cardano-netwerk beleeft recordactiviteit: Is een ADA koers van $1 binnen bereik?
Crypto-expert voorspelt: Cardano koers mogelijk naar 12,6 dollar
De grote rivalen van Ethereum: Solana en Cardano onder de loep
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?