Cardano, ADA
Cardano

Cardano-netwerk weerstaat DDoS-aanval: Aanvaller verliest geld en stimuleert innovatie

Het Cardano (ADA) netwerk was onlangs het doelwit van een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval, een type cyberaanval waarbij een netwerk wordt overspoeld met een grote hoeveelheid verkeer. Dit kan leiden tot verstoringen en, in het geval van de aanvaller, de hoop om gestakte ADA-tokens te kunnen stelen.

Het Cardano-netwerk bleek echter robuust. Ironisch genoeg verloor de aanvaller geld, en in plaats van schade toe te brengen aan het netwerk, worden deze fondsen nu ingezet om de open-source code verder te verbeteren.

Hoe ging de aanval in zijn werk?

De aanval begon bij blok 10.487.530, waarbij de aanvaller een grote hoeveelheid transacties gebruikte om druk uit te oefenen op het netwerk. Elke transactie in dit blok activeerde 194 smart contracts. Vervolgens vulde de aanvaller elk blok met meerdere transacties, wat leidde tot een hoge belasting van het netwerk. Voor elke transactie besteedde de hacker 0,9 ADA, waardoor de aanval aanzienlijke kosten met zich meebracht.

Cardano-ontwikkelaar Phillip Disarro reageerde snel op de aanval en stelde voor om de stake-credentials van de aanvaller te deregistreren, waardoor iedereen hun 400 ADA kon opeisen. Dit zou betekenen dat de aanvaller telkens 400 ADA nodig had om de aanval opnieuw te starten, maar deze fondsen konden telkens weer worden afgenomen door dezelfde methode. Deze actie zette de aanval effectief stop. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, reageerde positief op de gebeurtenissen met een vrolijke GIF.

Nieuwe update opkomst

Intersect, een organisatie binnen het Cardano-ecosysteem, gaat aan de slag om het netwerk te verbeteren en toekomstige DDoS-aanvallen te voorkomen. Hoewel het netwerk normaal functioneerde tijdens de aanval, ervoeren enkele stake pool operators (SPO’s) extra belasting. Intersect werkt aan een nieuwe nodeversie en zal deze, na grondige tests, beschikbaar stellen voor de SPO’s.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Explosieve prijsstijging voor Cardano verwacht na Chang hard fork deze maand
Chronoshot maakt zijn debuut op de wishlist van Epic Games Store
Unifires kondigt ontwikkeling aan van NFT swap brug tussen Cardano en Polkadot
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen