Cardano Nieuws

Cardano-oprichter waarschuwt voor herhaling van 2008

Cardano-oprichter Charles Hoskinson is bang dat de bankencrisis van dit jaar kan uitmonden in een herhaling van de financiële crisis van 2008. In een nieuw interview met Fox Business, zegt de ontwikkelaar van het smart contract platform dat de bankensector lijkt te breken, terwijl de crypto-markt zijn weerbaarheid laat zien.

Is dit het moment van de grote doorbraak van crypto?

Het bankenmodel is kapot

Op dit moment is Hoskinson vooral bang voor een herhaling van 2008. Waar de omgevallen banken destijds een waarde van 373 miljard dollar droegen, gaat het inmiddels al om een bedrag van 540 miljard dollar in 2023. Daar moeten we natuurlijk de kanttekening bij plaatsen dat de inflatie ook een rol speelt in het opblazen van het getal in 2023.

“In 2008 hadden we 373 miljard dollar aan assets. Ik denk dat we inmiddels al over de 540 miljard dollar zitten. Maar we zijn pas net begonnen. Dat hele businessmodel brokkelt af. Ze hebben maar een klein duwtje nodig en ze vallen om”, aldus Hoskinson die daarmee verwijst naar Silicon Valley Bank.

“Wat er gaat gebeuren is dat de too big to fail banken steeds groter worden. We hebben dit verhaal in 2008 gezien en dit is de herhaling. Ik denk dat niemand daar zin in heeft”, zo raast hij verder. Naast al deze ellende lijkt de crypto-industrie op dit moment een baken van rust volgens Hoskinson.

Amerika raakt achterop

Verder ziet Hoskinson dat de Verenigde Staten achterop raakt in vergelijking met andere jurisdicties als het gaat om wet- en regelgeving. Dat zorgt ervoor dat veel bedrijven er mogelijk voor kiezen om zich te verplaatsen naar andere gebieden op de wereld waar een vriendelijke regelgevend klimaat heerst.

Hij wijst hierbij onder andere naar de Europese Unie, die met de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) nieuwe regels adopteerde voor de industrie. “Mensen gaan verder. De Europeanen gaan door met MiCA. Azië gaat door en over het algemeen worden de regels beter en duidelijker over de hele wereld”, aldus een optimistische Hoskinson.

Cardano nieuws

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Deep Dive: De Dynamische Groei van Cardano
Transactievolume Cardano stijgt met 205 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen