cardano, ada
Cardano

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, blijft positief over de toekomst van zijn blockchainplatform, zelfs te midden van recente kritieken en dalende marktprijzen.

Hij wijst op de belangrijke voordelen van Cardano, waaronder zijn schaalbaarheid, bestuursmodel en capaciteit voor innovatie. Bovendien benadrukt hij de verwachte Chang hard fork, die community governance naar het platform zal brengen, als een belangrijke stap voorwaarts.

Hoskinson reageert op pessimisme

In een bericht op X, gedateerd 7 april, reageerde Charles Hoskinson op het recente pessimisme rondom blockchain door te verklaren: “Als ecosysteem beschikken we over alle benodigde middelen.” Hij benadrukte de superioriteit van Cardano op het gebied van schaalbaarheid, governance, en innovatie. “Bovendien hebben we de meest toegewijde community,” voegde hij toe, als weerwoord op de kritiek die Cardano heeft moeten verduren.

Hoskinson’s optimisme is voornamelijk geïnspireerd door de nabije Chang hard fork, die als een van de meest significante updates voor het netwerk wordt gezien sinds de Vasil upgrade in 2022. Deze aanzienlijke update, gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar, belooft verdere verbeteringen en innovaties binnen het Cardano-ecosysteem.

Chang markeert de aanvang van het Voltaire-tijdperk in de ontwikkelingsroadmap van Cardano en belooft een revolutionaire stap voorwaarts met de introductie van community-gedreven governance op de blockchain.

Deze update maakt het mogelijk voor de Cardano-community om consensus te bereiken via on-chain stemming, waardoor ADA-tokenhouders de macht krijgen om direct invloed uit te oefenen op de toekomstige richting van het netwerk door te stemmen op verschillende voorstellen.

Deze ontwikkeling wordt beschouwd als een cruciale stap naar volledige decentralisatie, door het netwerk te besturen via gemeenschapsbestuur. In de loop van het jaar zal Cardano ook Delegate Representatives (DReps) introduceren, een mijlpaal die de basis legt voor een nog democratischer governance-model.

Daarnaast staat er een Cardano Constitution Convention op de planning, waarbij de Cardano-gemeenschap zal stemmen over de ratificatie van de eerste conceptversie van de Cardano-grondwet, een gebeurtenis die de principes en waarden van het netwerk zal vastleggen en versterken.

Grootste stap voorwaarts in oplossen van het blockchain-trilemma

Charles Hoskinson benadrukte de vooruitgang van Cardano met de introductie van Ouroboros Leios, die hij beschrijft als de meest significante stap voorwaarts in de aanpak van het blockchain-trilemma tot nu toe. Ouroboros Leios is de nieuwste iteratie van het proof-of-stake consensusalgoritme van Cardano, specifiek ontworpen om de netwerkdoorvoer, schaalbaarheid en transactiesnelheid te verbeteren, zonder afbreuk te doen aan het huidige niveau van decentralisatie.

Deze opmerkingen van Hoskinson waren een antwoord op een video van Ben Armstrong, beter bekend als BitBoy, op 7 april, waarin hij de vraag opwierp of Cardano “dood” was. Armstrong maakte een vergelijking tussen Cardano en andere blockchainprojecten zoals Solana, Sui, en Toncoin, die naar zijn mening uitstekend presteerden wat betreft gebruikersaantallen, activiteit, en koersprestaties, in tegenstelling tot Cardano, waarvan hij meende dat de cijfers “niet geweldig” waren.

In reactie op de vergelijkingen en de algemene sfeer in de crypto-industrie bekritiseerde Hoskinson de overmatige focus op “hypeverhalen” en “roepers” die vaak de discussies binnen de sector domineren, een probleem dat hij opmerkte ook aanwezig is in de AI-sector.

Ondersteuning voor Hoskinson’s standpunt kwam van Daniel Friedman, oprichter en CEO van zenGate Global, die op 8 april op X uitsprak dat de meeste kritiek op Cardano emotioneel van aard is. Friedman benadrukte dat zijn keuze om te bouwen op Cardano en Ergo gebaseerd was op zakelijke en architecturale overwegingen, niet op een emotionele reactie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Oprichter van het Cardano-netwerk suggereert samenwerking met Bitcoin Cash
Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?