Cardano
Cardano

Cardano verliest 4 procent, maar blijft boven cruciale grens

De Cardano (ADA) koers blijft stabiel boven de steun van 0,35 dollar vanwege de toename van het aantal transacties op het netwerk en de groei van het aantal actieve gebruikers. Op het moment van schrijven blijft de groei van de adoptie van Cardano op 30 procent liggen, wat in de afgelopen drie maanden slechts 8 keer eerder voor kwam.

Op dinsdag probeerde de Cardano koers nog een sprong naar de 0,40 dollar te maken, maar dat mislukte vooralsnog.

Cardano staking bereikt piek

Het aantal tokens dat in het Proof-of-Stake netwerk van Cardano zit bereikte op 23 oktober een piek van 23,05 miljard stuks en met de Cardano koers van dat moment had die stake een totale waarde van 6,2 miljard dollar.

Momenteel is het aantal Cardano in de staking-pool wat gedaald naar 22,94 miljard stuks. Maar door de stijgingen van de Cardano koers zijn die munten momenteel 8,9 miljard dollar waard.

Op het moment van schrijven zit ongeveer 65 procent van alle Cardano in het staking-contract.

De toename van het aantal munten in de staking-contracten van Cardano is op twee manieren positief voor de waarde van het netwerk.

Positief signaal voor Cardano

Deze all-time high in de staking-waarde in het netwerk van Cardano is in de eerste plaats positief omdat het een groeiend vertrouwen van investeerders laat zien in de lange-termijn waarde van de munt en het netwerk.

Dat kan meer gebruikers ertoe bewegen om hun Cardano in het staking-contract vast te zetten, waardoor vraag en aanbod verder uit balans raakt, wat in potentie weer goed is voor de Cardano koers.

De bovenstaande grafiek toont dat ook. Het aantal Cardano in de staking-contracten is tussen 28 september en 21 november met 15 procent gestegen, wat een koersrally van 40 procent opleverde voor de digitale munt.

Als tweede is de hogere staking-participatie een positief signaal voor het netwerk, omdat dit de mate van beveiliging verhoogt en het bevorderend werkt voor de decentralisatie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Cardano netwerk klaar voor explosieve groei door Project Catalyst
Snelle groei van Cardano netwerk: Dagelijks 5.500 nieuwe wallets
Cardano onder druk: Crypto analist verwacht verdere prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen