Cardano, ada
Cardano

Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork

Het Cardano-netwerk bereikte begin augustus de mijlpaal van 3.000 smart contracts. Sindsdien heeft het geen tekenen van vertraging vertoond.

Verbeteringen na de hard fork

Slechts twee weken na de Vasil hard fork, die beloofde de schaalbaarheid te verbeteren, zijn er 100 nieuwe smart contracts bijgekomen. Op 22 september, de datum van de update, stond het aantal smart contracts op 3.292 vergeleken met 3.392 op 6 oktober. De cijfers vertegenwoordigen een toename van 100 smart contracts in 14 dagen.

Cardano smart contracts 6 oktober – Bron: Cardano Blockchain Insights

Het opnemen van smart contractfunctionaliteit, het verhogen van de snelheid en schaalbaarheid van de blockchain, het bieden van een DeFi-toepassingsontwikkelingsplatform en het programmeerbaar maken van de blockchain zijn slechts enkele van de vele verbeteringen die zijn geïntroduceerd door de Alonso-update in september 2021. Deze aspecten blijven zich verbeteren na de nieuwste Vasil update.

Staked Cardano zakt naar laagste punt in 8 maanden

Ondanks de Vasil hard fork is het tot nu toe niet gelukt om substantieel momentum te krijgen in termen van staking value. Op 6 oktober daalde de total locked value (TVL) in Cardano voor het eerst sinds januari 2022 tot onder de $80 miljoen.

In het bijzonder daalde de TVL van Cardano tot $76,66 miljoen. Dat is een daling van 76,49% ten opzichte van een hoogtepunt van $326 miljoen dat het op 24 maart 2022 had bereikt.

Desalniettemin blijft de cryptogemeenschap optimistisch over de prijs van Cardano. De stemmen van de leden schatten dat ADA zou gaan handelen op $0,5873. Dat is 36% meer dan de prijs op dat moment.

Op dit moment handelt Cardano op $0,428, een daling van 0,75% in de afgelopen 24 uur en 1,97% in de afgelopen week. Het staat nu op een totale marktkapitalisatie van $14,6 miljard.

Cardano nieuws

Cardano-netwerk beleeft recordactiviteit: Is een ADA koers van $1 binnen bereik?
Crypto-expert voorspelt: Cardano koers mogelijk naar 12,6 dollar
De grote rivalen van Ethereum: Solana en Cardano onder de loep
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?