Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws

Cardano voegt in drie weken tijd 50.000 nieuwe stakingsadressen toe

Cardano heeft meer dan 50.000 nieuwe stakingsadressen toegevoegd. Volgens Pooltool is hierdoor het totale aantal stakingsadressen in minder dan een maand tijd met 8% gestegen.


Steeds meer aandacht voor Cardano

ADA’s totale aantal staking wallets bereikte begin juni 608.391 van 2.561. Dit was een nieuwe mijlpaal voor het platform, maar inmiddels heeft het platform al 658.965 stakingsadressen bevestigd.

In de afgelopen tijd heeft Cardano een aantal grote ontwikkelingen doorgemaakt. Cardano-oprichter Charles Hoskinson kondigde onder andere aan dat het platform van plan is om de komende weken een onderzoekspaper over algoritmische Stablecoins te publiceren.

De aankondiging van Hoskinson heeft bijgedragen aan de toenemende hype rond Cardano. Dankzij verbeteringen en acceptatie in de gemeenschap heeft ADA in 2021 een enorme groei laten zien.

Cardano onthulde dat het ‘Stablefees’ onderzoekt. Door deze te koppelen aan een verzameling valuta’s, probeert het systeem basisprijzen voor transacties te creëren. Zo zijn de transactieprijzen eerlijk en voorspelbaar, volgens Cardano.


El Salvador

Volgens de CEO heeft ADA ook gecommuniceerd met autoriteiten en politieke partijen in El Salvador, mogelijk ligt er een ontmoeting met Nayib Bukele in het verschiet. Charles zei hier het volgende over:

“Ze hebben interesse getoond om het land te digitaliseren en verder te gaan dan alleen het legaliseren van Bitcoin. We zullen er de komende twee tot vier weken een beter beeld van krijgen.”

Als deze gesprekken en onderhandelingen resulteren in iets tastbaars en meetbaars, zal het een enorme deal zijn voor Cardano. Het werkt daarnaast ook samen met de Ethiopische overheid om een op blockchain gebaseerd ID-systeem voor studenten en docenten te implementeren voor onder meer het valideren van cijfers.

In een recent interview met de populaire AI-onderzoeker en YouTube-podcaster Lex Fridman, verklaarde de tech-ondernemer nogmaals dat Dogecoin een grondige herschrijving van de code vereist om op de lange termijn relevant te zijn. De mede-oprichter van Ethereum sprak echter zijn bereidheid uit om in de toekomst met Dogecoin samen te werken met het Cardano-team.


Waar BTC gaat, volgt ADA

Het grootste deel van de markt, inclusief ADA, heeft de laatste tijd echter een steile neerwaartse trend doorgemaakt. Hierdoor is de correlatie tussen ADA en BTC de afgelopen week gestegen van 0,29 naar 0,62. De stijging van 113 procent toont aan dat de prijs van Bitcoin de prijs van Cardano sterk beïnvloedt.

Desalniettemin groeit het open-sourceproject snel ondanks de scherpe correctie van de cryptomarkt. De tijd zal uitwijzen of het aantal mensen dat ADA wil staken in zo’n hoog tempo zal toenemen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten